Feyenoord Onder 21 kroont zich tot kampioen van Nederland

Zaterdagmiddag was er reden tot feest op Varkenoord. Feyenoord Onder 21 kwam voor de laatste keer dit seizoen in actie en streed tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles om de landstitel. Het duel tussen de najaars- en voorjaarskampioen werd met 2-0 gewonnen door de Rotterdammers.

Voorafgaand aan het duel was al duidelijk dat Feyenoord de favoriet was om kampioen van Nederland te worden. De Rotterdammers verkeren de laatste weken in een uitstekende vorm en eerder werd ook de beker al gewonnen. Toch moest het elftal van Melvin Boel wel de verwachtingen ‘gewoon’ waarmaken en dat begon goed met het doelpunt van Milan Hokke in de 13e minuut. Van een meter of 22 wist hij de score te openen. De middenvelder is de laatste weken in uitstekend bezig en wist de bal perfect in de hoek te plaatsen en liet de keeper aan de grond genageld.

In het vervolg van de wedstrijd waren beide teams redelijk gelijk aan elkaar, maar grote kansen kreeg de uitploeg eigenlijk niet. Een grote kans wist Fabiano Rust zoals gebruikelijk wel te benutten, want halverwege de tweede helft wist hij de wedstrijd te beslissen door de score te verdubbelen. Diverse spelers van Feyenoord O21 hebben hun laatste wedstrijd in de clubkleuren gespeeld.

Ook Melvin Boel stond voor de laatste keer langs de lijn op Varkenoord bij het oudste jeugdteam van Feyenoord. De 37-jarige trainer heeft een nieuwe uitdaging gevonden in de Keuken Kampioen Divisie bij FC Dordrecht. Daar zal Boel onder anderen gaan werken met Sem Valk, de huidige aanvoerder van Feyenoord O21. Daarnaast gaat ook sterkhouder Mike Kleijn vertrekken en gaat hij voor zijn kans bij het eerste elftal van Sparta Rotterdam.

Scoreverloop
13' | 1-0 | Hokke
65' | 2-0 | Rust

Opstelling Feyenoord O21
Berger; Arnaud, Valk, De Blok, Candelaria; Hokke, Kleijn, Van der Sluijs; Rais, Groen, Rust.