Boel: ''Ik ben niet namens Feyenoord naar Dordrecht gebracht''

Melvin Boel neemt zaterdag na tien jaar afscheid van Feyenoord. De jeugdtrainer gaat volgend seizoen aan de slag bij FC Dordrecht. Wanneer Onder 21 aankomend weekend weet te winnen van FC Twente/Heracles, neemt Boel afscheid met een beker en een landstitel.

"Als trainer heb ik ambities," vertelt de 37-jarige Boel in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn stap naar de Keuken Kampioen Divisie. "Ik wilde hoofdtrainer worden en met mijn ideeën aan de slag en dat gaan ontwikkelen. Dan is de vraag of clubs geïnteresseerd zijn, ervoor openstaan en willen vernieuwen."

"FC Dordrecht is zo’n club, dat is met Santoni wel gebleken. De club is in ontwikkeling, zowel binnen als buiten het veld met Energiek Dordt. Als je daar als jonge trainer naartoe mag gaan, naar een organisatie die klein is, waar de lijnen kort zijn en je ook fouten mag maken, dan is dat een prachtige kans."

Boel benadrukt dat hij niet door Feyenoord is gestald bij FC Dordrecht. "Als je een verleden bij de club Feyenoord hebt, dan denken mensen heel snel dat ik namens Feyenoord naar Dordrecht ben gebracht. Dat is niet zo. Ik heb een paar maanden geleden aangegeven dat de samenwerking met Feyenoord stopte aan het eind van het seizoen."

"Daarna zijn FC Dordrecht en ik met elkaar in gesprek gekomen en ik ben door die club aangenomen. Dat is een nieuw huwelijk. Misschien stond ik met 3-0 achter omdat ik een Feyenoord-verleden heb, maar dan is het aan mij om het verhaal te vertellen en mijn werkwijze en hoe ik graag wil voetballen uit te leggen."

Bij FC Dordrecht krijgt Boel wel weer te maken met Mark Ruijl. "Ik ken Mark heel goed. Hij is zeer capabel in het scouten van spelers en hij heeft bewezen bij Feyenoord en ook afgelopen seizoen bij FC Dordrecht heel goede spelers te kunnen halen."

Lees meer over
Melvin Boel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties