'Licentieproblemen Vitesse bieden geen uitkomst voor Feyenoord'

'Licentieproblemen Vitesse bieden geen uitkomst voor Feyenoord'

Supporters van Feyenoord hoeven niet te hopen op het definitief wegvallen van Vitesse. De KNVB heeft de licentie van de Arnhemmers ingetrokken en er is geen enkele mogelijkheid dat de Rotterdamse club hierdoor aankomend seizoen wel actief kan zijn in de Keuken Kampioen Divisie met de beloftenploeg. Dit meldt De Telegraaf.

De voetbalbond heeft de verschillende scenario's in kaart gebracht wanneer Vitesse definitief wegvalt. De degradant van afgelopen seizoen is in beroep gegaan tegen het intrekken van de licentie, waardoor er nog een mogelijkheid is voor Vitesse om alsnog alle problemen binnen de club op te lossen.

Mocht het toch zo ver komen, dan bestaat de Keuken Kampioen Divisie aankomend seizoen uit negentien clubs. De wedstrijden van de Arnhemmers worden geschrapt uit de speelkalender en clubs die tegen Vitesse in actie zouden komen, kunnen dan genieten van een vrij weekend. De Telegraaf verwacht verder dat er dan ook in de toekomst niet snel een vijfde beloftenploeg gaat deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie.

''De weerstand tegen de Jong-teams is groot in de Keuken Kampioen Divisie en vier Jong-teams in die divisie is het overeengekomen maximale aantal,'' is de uitleg. ''Bovendien is er een promotie/degradatie-regeling voor Jong-teams, dus Feyenoord kan (deels) op eigen kracht doorstoten naar het betaald voetbal, al is het daarbij wel afhankelijk van de Jong-teams die hoger in de piramide zitten en slecht moeten presteren.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties