Feyenoord O21 verliest eerste duel in Premier League International Cup

Feyenoord Onder 21 heeft vandaag de eerste wedstrijd in de Premier League International Cup met 3-1 verloren. In Londen werd om 20:00 uur afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van Fulham FC, maar al snel werd duidelijk dat de Engelse talenten van een hoger niveau waren.

Na vier minuten schoot de Griek George Okkas de thuisploeg op een voorsprong. Toch hield Feyenoord nog redelijk lang stand en was de nipte voorsprong ook de ruststand. In de tweede helft werd de voorsprong echter uitgebouwd, nadat Fulham in de 50ste minuut via Ollie O'Neill weer het net wist te vinden. Pas na 71 minuten voetballen viel het volgende doelpunt via Aaron Loupalo-bi. Namens de Rotterdammers was het Delano van der Heijden die in de 75ste minuut een vrije trap wist te benutten.

In groep C van het toernooi neemt Feyenoord het ook nog op tegen Everton, Liverpool en Crystal Palace. Die wedstrijden worden afgewerkt op 19 en 22 december van dit jaar en pas weer op 17 januari 2024.

Competitie
De wedstrijd in het internationale toernooi tegen Fulham komt midden in een druk programma voor Feyenoord Onder 21. Na twee overwinningen op rij in de competitie, volgen er een aantal cruciale wedstrijden in de strijd om kampioenschap. Momenteel staan de Rotterdammers op de derde plek achter FC Groningen Onder 21 en De Graafschap Onder 21. In de komende drie weken speelt het elftal van Boel drie uitwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles, De Graafschap en FC Volendam. Aanstaande zaterdag spelen de nummer één (De Graafschap) en twee (FC Groningen) tegen elkaar.

4' | 1-0 | Okkas
49' | 2-0 | O'Neill
71' | 3-0 | Loupalo-bi
75' | 3-1 | Van der Heijden

Feyenoord Onder 21: Berger; Arnaud, Valk, Hokke, Breinburg; Zaal, Pušić, Sanyang, Essanoussi; Groen, Van der Heijden.
Fulham FC Onder 21: Borto; De Jesus, Williams, Araujo, Exenta, Donnell, Okkas, O'Neill, Languedoc, Osmand, Gordon.