Boel over duel tegen Fulham O21:  "Die lijn proberen we voort te zetten"

Boel over duel tegen Fulham O21: "Die lijn proberen we voort te zetten"

Het is matchday voor Feyenoord Onder 21. Het jeugdelftal van de Rotterdammers speelt vanavond hun eerste wedstrijd in de Premier League International Cup. In Londen wordt het toernooi afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van Fulham. Trainer Melvin Boel vertelt tegenover Feyenoord Media zin te hebben in de wedstrijd, die gespeeld wordt tussen een aantal belangrijke competitiewedstrijden in.

"Het is een vervolg op wat we vorig jaar hebben gedaan", vertelt Boel over de Premier League International Cup. "Toen hebben we ook deelgenomen. In het proces dat we hebben met jeugdspelers willen we ze graag voorbereiden op waar je uiteindelijk mee te maken krijgt bij Feyenoord 1: het spelen van drie wedstrijden in een week, op het allerhoogste niveau. Dit jaar zien we dat bij Feyenoord 1 natuurlijk met de Champions League en de competitie, we zien dat bij Onder 18 in de Youth League. Dan willen we graag aan de andere jongens dat podium ook bieden. Hoe is het om drie wedstrijden in één week te spelen op hoog niveau?"

"Helaas hebben we nu een aantal jongens achter moeten laten vanwege griep, dus dat is vervelend", vervolgt de trainer van het belofte-elftal. "Alleen je wil ook graag zien hoe jongens met elkaar omgaan en hoe jongens zich gedragen binnen een groep. Je kijkt wat de teamdynamiek hierin is en uiteindelijk hebben deze jongens er ook ontzettend veel zin in."

Voorbereiding
Een tegenstander van het formaat Fulham is iets heel anders dan een wedstrijd tegen SC Cambuur Onder 21 of Go Ahead Eagles O21. Toch verloopt de voorbereiding grotendeels hetzelfde. "Er zit een verandering in dat je eerst traint en dan vliegt. Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om een aantal keer in Engeland te trainen om die dimensie mee te geven. Ik denk dat dat mooie ervaringen zijn. De wedstrijdvoorbereidingen zijn verder hetzelfde. We bespreken de tegenstander, we analyseren ze op de manier hoe wij ze willen bespelen op de manier zoals Feyenoord dat altijd doet. Dat is niet anders in de International Cup."

Ontwikkeling
Het is duidelijk dat er dus wordt deelgenomen aan dit toernooi voor de ervaring van de spelers. "In ieder elftal van onze jeugd is het belangrijkste om spelers te ontwikkelen. Wij willen spelers afleveren bij het eerste elftal, dus dat is niet anders bij deze wedstrijden. Maar uiteindelijk wil je wedstrijden winnen, alleen dat lukt niet altijd. En dan hoop je dat jongens ervan leren en die ervaring kunnen meenemen om ook weer sterker te worden in de competitie."

Analyse
Dinsdagavond wacht dus de eerste tegenstander in het internationale toernooi: Fulham FC. "Aan de wedstrijden die we hebben gezien is het een hele sterke ploeg. Ze doen het in de competitie ontzettend goed en het is een ploeg met veel energie. Het is ook een wat oudere ploeg, maar vooral jongens die heel veel in de fysieke strijd gaan. Wij moeten het vaak hebben van de manier hoe we voetballen en moeten onder die druk uit voetballen. Dat is de uitdaging die we hebben."

"Ik hoop vooral te zien dat jongens met elkaar bezig zijn om onder die druk van Fulham uit te komen", vervolgt Boel. "Maar ik ben ook benieuwd naar een aantal jongens die soms wat minder spelen, wat kunnen die laten zien? Hoe graag willen zij indruk maken op de staf? Dat zijn voor deze jongens ook weer nieuwe kansen. We zitten in een bepaald proces waar een aantal jongens later zijn aangesloten dan anderen. Ook een aantal jongens die terug zijn gekomen van blessures, het is aan die jongens om te laten zien wat ze kunnen."

Competitie
Wanneer je als Feyenoord zijnde niet op de eerste plek staat in de O21-competitie achter tegenstanders als De Graafschap en FC Groningen, komt natuurlijk de vraag of het wel verstandig is om dan ook nog internationale wedstrijden te spelen. Boel erkent dat de competitiestart niet is gelopen zoals gewenst, maar ziet ook een stijgende lijn. "We zijn natuurlijk niet goed begonnen aan de competitie. De laatste weken draait het beter, ik denk omdat de afstemming beter is en de nieuwe jongens er beter inpassen. Die lijn proberen we voort te zetten. We gaan ook niet ontzettend veel aanpassen aan de tegenstander en kijken vooral naar onszelf."

De wedstrijd tussen Feyenoord Onder 21 en Fulham Onder 21 zal niet live worden uitgezonden.

Lees meer over
Melvin Boel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties