Zerrouki: "Ik heb mijn best gedaan en alles gegeven voor het team"

Feyenoord heeft een hele sterke wedstrijd gespeeld tegen Atlético Madrid, toch waren twee doelpunten van de Rotterdammers niet genoeg om een punt mee te nemen naar Rotterdam. Grootmacht Atlético was dodelijk in de aanval met Antoine Griezmann en Alvaro Morata. Direct na afloop van het duel vertelt Ramiz Zerrouki voor de camera’s hoe hij de avond heeft beleefd.

"Het is zeker wel één van de avonden", reageert Zerrouki tegenover RTL op de vraag of dit misschien wel de meest frustrerende avond in zijn voetbalcarrière was. "Ik denk als je zo’n mooie wedstrijd mag spelen, uit bij Atlético en je zit zo in de wedstrijd. In balbezit ben je ook de betere ploeg alleen je krijgt op cruciale momenten drie goals tegen. Dat is wel heel frustrerend ja."

"Wat doen we fout? Dat we uiteindelijk vier of vijf kansen tegen krijgen, waarvan er drie in gaan. Voetbal bestaat uit fouten, de meeste doelpunten worden gemaakt uit fouten van de tegenstander. We hebben gevochten als ploeg en ik denk dat we met lef hebben gevoetbald en geduld hebben gehad, alleen zo zie je maar weer wat voor ploeg Atlético is. Ze hebben aan heel weinig genoeg en daar moeten we van leren. Volgende keer dus helemaal niks weggeven."

Enigszins opvallend was dat de middenvelder deze wedstrijd in de basiself begon. Zerrouki reageert op de vraag of hij het zelf zag aankomen. "In principe een kleine verrassing, want ik heb natuurlijk de afgelopen weken niet gespeeld. Maar ik voel het vertrouwen en het is ook niet dat ik helemaal stil stond. Ik was blij met de beslissing van de trainer."

"Ik heb mijn best gedaan en alles gegeven voor het team", vervolgt Zerrouki zijn verhaal over zijn eigen spel. "Ik denk dat het wel goed liep, alleen aan het einde heb je daar niks aan want we hebben geen punten. Ik denk als je kijkt naar de manier van spelen van ons en het lef dat we hebben getoond, dan kunnen we er zeker vertrouwen uithalen. Maar we hebben niet gewonnen, dus we hebben nog genoeg om te trainen om uiteindelijk te overleven in de Champions league."

Bevestiging
Toch wil Zerrouki niet zeggen dat hij verbaasd was over het behaalde niveau tegen Atlético Madrid. "Dat denk ik niet. We halen elke week op de trainingen een hoog niveau en in de wedstrijden bij vlagen ook, dus verbaasd niet, maar het geeft wel een bevestiging als je het op zo'n podium kan laten zien."

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties