Twee doelpunten Feyenoord niet genoeg voor resultaat in Madrid

Twee doelpunten Feyenoord niet genoeg voor resultaat in Madrid

Feyenoord kwam tegen Atlético Madrid twee keer op voorsprong, maar was uiteindelijk niet in staat om een overwinning te behalen. Atlético Madrid wist drie keer te scoren, waardoor de Rotterdammers met 3-2 verloren. Feyenoord zal ongetwijfeld het gevoel hebben gehad dat er meer mogelijk was op woensdagavond, aangezien ze grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij waren

Beide ploegen hadden weinig moeite om tijdens de start van de wedstrijd in het ritme te komen. Het plan van Feyenoord was direct zichtbaar: de achterhoede, die door blessuregevallen de zwakste linie was, direct onder druk zetten. Dat resulteerde al snel in een doelpunt voor Feyenoord. Ayase Ueda kwam vrij in de zestienmeter en zijn schot ging via Mario Hermoso in het doel.

yv2023104yv2023104a1a05327

De ploeg van trainer Arne Slot heeft niet lang van de voorsprong kunnen genieten. Álvaro Morata stond op de juiste plek om binnen te schieten. Het doelpunt van de spits werd aanvankelijk afgekeurd vanwege buitenspel, maar Mats Wieffer onderschepte de pass ervoor, waardoor er in de ogen van de scheidsrechter een nieuwe situatie ontstond en het doelpunt bleef dan ook op het scorebord staan.

Na de gelijkmaker ging Atlético op jacht naar de voorsprong. De Spanjaarden dicteerden het spel en kregen enkele grote kansen. Gernot Trauner wist met meer geluk dan wijsheid de bal uit het doel te houden. Vervolgens kregen Koke en Griezmann ook grote mogelijkheden. Toch bleven de Rotterdammers overeind in een uitverkocht Estadio Metropolitano.

Na een half uur kreeg Feyenoord weer een goede mogelijkheid. Igor Paixão dribbelde knap naar binnen en schoot hard in de korte hoek. Jan Oblak kon met een uiterste krachtsinspanning een treffer voorkomen. Het duel kwam meer in evenwicht en Feyenoord werd opnieuw dreigend. Via David Hancko werd zelfs weer gescoord. De Slowaak stond alleen voor de doelman na een uitstekende vrije trap van Calvin Stengs en faalde niet.

yv2023104yv2023104a1a05921

Nu bleef Feyenoord wel scherp en gaf het Atlético geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Gernot Trauner kreeg zelfs een uitgelezen kans om verder uit te lopen. De inzet van de Oostenrijker ging rakelings langs de kruising. Reden genoeg voor Diego Simeone om langs de zijlijn zijn verdediging nieuwe instructies te geven. Uiteindelijk leek Feyenoord met een voorsprong de rust in te gaan, maar Antoine Griezmann wist de bal een paar seconden voor het fluitsignaal in het doel te krijgen.

Slot zal ongetwijfeld trots zijn dat Feyenoord in de eerste helft bij vlagen goed voetbal liet zien en zelfs domineerde. Maar er was ook de waarschuwing om alert te blijven op de snelheid van Atlético. Na rust ging het echter al direct mis. Morata kon een voorzet vanaf de zijkant binnenwerken, waardoor Feyenoord voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aankeek. De stadionclub was allesbehalve van slag en bleef de ene na de andere mogelijkheid creëren.

yv2023104yv2023104a1c08421

Paixão was twee keer dichtbij met een inzet van afstand. De grootste kans kwam op naam van Minteh, die was ingevallen voor Ueda. De Gambiaan kwam oog in oog te staan met doelman Oblak. Tot frustratie van Minteh kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Met Lingr voor Wieffer. Jahanbakhsh voor Zerrouki, en Nieuwkoop voor Trauner probeerde Slot tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd nog een treffer te forceren.

Twee doelpunten Feyenoord niet genoeg voor resultaat in Madrid

Feyenoord kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd in Madrid. Ramiz Zerrouki kan ook tevreden zijn met zijn inbreng. Ondanks zijn inspanningen was het niet voldoende voor een goed resultaat. Na twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League heeft Feyenoord drie punten behaald. Celtic FC en Lazio komen later op woensdagavond in actie.

Opstellingen
Atlético Madrid: Oblak; Azpilicueta, Witsel, Hermoso; Molina, De Paul, Koke, Ñiguez, Lino; Morata, Griezmann.
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Ueda, Paixão.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties