Timber zelfkritisch: "Ik maak gewoon een fout. Dit mag mij niet gebeuren"

Timber zelfkritisch: "Ik maak gewoon een fout. Dit mag mij niet gebeuren"

Na de zure nederlaag tegen Atlético Madrid heeft ook het resultaat in Rome een vervelende nasmaak. Feyenoord had absoluut niet hoeven verliezen, maar wist zelf de kansen niet te benutten en de kans die de Rotterdammers tegen kregen werd genadeloos afgestraft.

"Dat kan je wel zeggen ja”, reageert Quinten Timber bevestigend op de vraag of het een pijnlijke nederlaag is. "Als ik voor mezelf spreek is een nederlaag natuurlijk altijd pijnlijk, dus deze dan ook. Ik denk dat we het in het begin wel lastig hebben, wat ook niet gek is in een uitwedstrijd als deze. Daarna hebben we eigenlijk tot aan de negentigste minuut controle over de wedstrijd. Alleen is het dan zonde dat je 1-0 achterkomt."

"Tja, wat gaat er mis? Ik maak gewoon een fout. Ik verlies de bal op het middenveld en dat mag niet gebeuren. Dan zie je meteen de kwaliteit van de tegenstander. Dat is Champions League-niveau en dit mag mij niet gebeuren. Vooral op die plek niet, en het moment ook niet vlak voor de rust. Je moet ervan leren, want dit is topsport. Nu is het vooral balen voor heel het team, maar we moeten door."

Vervolgens krijgt Timber de vraag of Feyenoord zelf ook nog iets anders had kunnen doen. "Moeilijk te zeggen. We hebben een aantal grote kansen gehad, maar hij valt net niet. Ik weet ook niet waar het aan ligt. Ik denk dat we wel meer kansen hadden kunnen creëren uit de controle die we hadden, maar dat doen we niet."

Net als zijn teamgenoten blijft Timber hoop houden op overwintering in de Champions League. "Het is spannend in de groepsfase en dus is dit gewoon heel zonde. We weten allemaal heel goed dat de aankomende twee wedstrijden ontzettend belangrijk zijn."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties