Stengs houdt hoop: "We moeten gewoon twee keer winnen"

Eén schot op doel was genoeg voor Lazio om de wedstrijd te beslissen. Feyenoord speelde zeker geen hele slechte wedstrijd, maar het spel van de Italianen was gewoon erg lastig te kraken. Er is geen tijd om lang teleurgesteld te zijn, want aanstaande zondag staat de belangrijke wedstrijd tegen AZ op het programma.

"Het is super zuur", concludeert Stengs bij RTL direct na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio. "Ik denk op het eerste kwartier na dat wij de betere partij zijn. Dan maken we één foutje en ligt de bal erin. Voor de rest heb ik het gevoel gehad dat we goed aan de bal waren en redelijk wat mogelijkheden creëerden. Het is zuur."

"Als je zo’n moment hebt dat hij gelijk erin ligt, komt dat wel door onszelf", reflecteert de middenvelder op het eigen spel. "Maar over het algemeen heb ik het gevoel gehad dat we goed het spel maakten, van kant naar kant speelden en kansen probeerden te creëerden. Maar het was niet genoeg."

Wat er ontbrak? "Ik denk eigenlijk alleen dat de bal gewoon moet vallen. Misschien dat we meedogenlozer moesten zijn met de kansen. Ik heb echt het gevoel gehad dat we goed aan de bal waren. Zij hebben echt één kans gehad en dit zat erin."

Feyenoord was in de thuiswedstrijd een stuk overtuigender en dat was uiteraard ook terug te zien in de score. Stengs benadrukt dat die wedstrijd misschien vooral uitzonderlijk goed was. "Ja, maar als we die maatstaf aanhouden… Het niveau in die wedstrijd was heel hoog en het is moeilijk om dat altijd te brengen. Ik vond dat we vandaag ook gewoon een goed niveau brachten, maar het was niet genoeg."

De middenvelder reageert resoluut op de vraag of het slechte veld invloed heeft gehad op de prestaties, want dat is volgens Stengs absoluut geen excuus. Ook het stadion, die slechts voor een deel gevuld was, maakt geen verschil. "We hebben met corona ook gespeeld toen er lege tribunes waren, dus dat moet allemaal niet uitmaken. Het eerste kwartier zaten ze er kort en wat feller op. Daarna hebben wij heel lang de bal gehad en konden we kansen creëren. Dat hebben we goed gedaan maar we konden geen goal maken."

Dat het na een kwartier beter verliep heeft ook enigszins te maken met een tactische aanpassing. "Ik ging wat meer naar binnen spelen en Santi ging wat meer naar buiten. Af en toe hadden ze dan moeite om door te dekken en dan kon ik wat vaker het spel maken, of iemand anders. We hadden wat gewisseld, dus dat was een kleine aanpassing. Maar het was niet genoeg vandaag helaas."

De 24-jarige Feyenoorder blijft hoop houden in het feit dat de Rotterdammers kunnen overwinteren in de Champions League. "We hebben alles nog in eigen hand. We moeten gewoon twee keer winnen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties