Feyenoord wint wederom niet in Rome

Feyenoord wint wederom niet in Rome

Feyenoord heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers zijn na de nederlaag tegen SS Lazio koploper af in Groep E. De Italianen staan nu tweede in de groep, en Atletico Madrid is de nieuwe nummer één na een eenvoudige thuiszege op Celtic.

Feyenoord begon de wedstrijd al heel snel met een gele kaart voor Bart Nieuwkoop. Mattia Zaccagni was de verdediger te snel af, waardoor Nieuwkoop moest corrigeren en dat leverde een kaart op. De Rotterdammers hanteerden dezelfde tactiek als tijdens de thuiswedstrijd, zo lang mogelijk wachten om een speler te lokken waardoor er ruimte kwam om te combineren. SS Lazio probeerde niet in dezelfde val te lopen en zette druk met slechts een aanvaller wanneer Feyenoord achterin de bal had.

copyright proshots 23080412

Hoofdblessure Nieuwkoop
De wedstrijd voor Nieuwkoop zat er na iets meer dan een kwartier op. De verdediger kwam in botsing en kon daardoor niet verder spelen. Gernot Trauner moest daardoor eerder dan gepland binnen de lijnen komen. Nieuwkoop ging per brancard het veld af, na een akelige blessure aan zijn hoofd. De eerste grote kans van de wedstrijd was na een half uur voor Feyenoord. Santiago Gimenez werd goed vrijgespeeld na een uitstekende actie van Paixão. De inzet van de Mexicaan werd uiteindelijk ternauwernood verwerkt tot een corner.

Immobile slaat toe
Feyenoord trok het initiatief tijdens de slotfase van de eerste helft volledig naar zich toe. Dat leverde enkele fraaie aanvallen op, maar geen doelpunt. Het combinatiespel van achteruit was geduldig en van hoog niveau, tot frustratie van de supporters van SS Lazio, die begonnen te protesteren met fluitconcerten. Voor Feyenoord was er dus weinig aan de hand, tot simpel balverlies van Quinten Timber. De tegenaanval deed Feyenoord de das om, Ciro Immobile was onzichtbaar, maar wist zichzelf wel op het scorebord te zetten en zijn 200ste doelpunt in Italiaanse dienst te maken.

copyright proshots 23080892

Tweede helft
Met de voorsprong van Atletico Madrid in het achterhoofd was de taak voor Feyenoord duidelijk: niet verliezen. Met een verdedigend Lazio was het voor de Rotterdammers zoeken naar de eerste grote kans in de tweede helft. Voor de ploeg van trainer Arne Slot kwam die uit een vrije trap. Santiago Giménez schampte een voorzet van Paixão, die net naast het doel neerplofte. Voetballend had Feyenoord veel moeite om kansen te creëren in de tweede helft.

copyright proshots 23081317

Met aanvallende impulsen van Luka Ivanušec en Alireza Jahanbakhsh werd de jacht op een doelpunt voortgezet. Gernot Trauner en Paixão werden naar de kant gehaald. Ook de Japanse spits Ueda en middenvelder Milambo werden door Slot ingebracht in een alles-of-niets-offensief. Tot echt grote kansen kwam Feyenoord vervolgens niet in de reguliere speeltijd. Wel was Ueda in de allerlaatste minuut dichtbij met een kopbal, maar zijn inzet werd gekeerd, waardoor er wederom een teleurstellende en vooral onnodige nederlaag werd geboekt in het Stadio Olimpico.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties