Atletico Madrid wint eenvoudig van Celtic met uitblinkende Griezmann

Atletico Madrid heeft de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League vrij eenvoudig weten te winnen. De Spanjaarden waren veel te sterk voor Celtic FC, mede omdat de Schotten al vroeg in de wedstrijd met een man minder op het veld stonden. Griezmann was de grote man in de ploeg van Diego Simeone. De nummer vier uit de Serie A komt op acht punten na vier wedstrijden in Groep E.

Antoine Griezmann wist de thuisploeg al vroeg op voorsprong te schieten. De Fransman schoot na zes minuten de bal prima in de hoek en liet Joe Hart kansloos. Vervolgens zakte Atletico Madrid in en liet het Celtic het spel maken. De Schotten waren enkele keren dreigend, vooral met schoten van buiten de zestien. Dat het een lastige avond ging worden voor Celtic was al snel duidelijk, helemaal nadat aanvaller Daizen Maeda met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd.

Celtic kreeg vervolgens amper grip op Griezmann, die voor het ene na het andere gevaar zorgde. Vlak voor rust viel dan de verdiende tweede treffer. Álvaro Morata was het eindstation nadat Griezmann de bal fraai de zestien inslingerde. Ook na rust was het eenrichtingsverkeer in het Wanda Metropolitano. Na een uur spelen was het opnieuw Griezmann die het net wist te vinden. De 32-jarige aanvaller stond op de juiste plek en wist met een volley binnen te schieten. Samuel Lino, Morata en Saúl Ñíguez bepaalde de eindstand vervolgens op 6-0.

Atlético Madrid: Oblak; Molina, Giménez, Witsel, Hermoso; Koke, Pablo Barrios, Rodrigo Riquelme, Griezmann, Álvaro Morata, Correa.
Celtic: Hart, Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor, McGregor, O'Riley, Paulo Bernardo, Palma, Maeda, Furuhashi.

Feyenoord treft Atletico
Wanneer Atlético ook op 28 november in De Kuip het niveau van dinsdagavond weet te bereiken, dan kan Feyenoord haar borst natmaken. De grote vraag is of Atlético het in de vijfde speelronde van de Champions League ook kan laten zien, aangezien het de laatste weken wisselvallig blijft presteren. Afgelopen vrijdag verloor het namelijk nog pijnlijk met 2-1 van Las Palmas.