Slot over de aanval: ''Minteh start in de spits''

Slot over de aanval: ''Minteh start in de spits''

Trainer Arne Slot bevestigt dat Yankuba Minteh in de punt van de aanval begint bij Feyenoord. De talentvolle Gambiaan moet de geschorste Santiago Gimenez vervangen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Celtic.

"We houden onze vastigheid. We hopen met de snelheid van Minteh te profiteren bij die twee centrale verdedigers. Celtic gaat doen wat ze altijd doen. Over het algemeen zetten ze hoog en fanatiek druk. Ik denk dat Celtic dat zeker in het begin ook gaat proberen," vertelt Slot in gesprek met RTL7.

Voor de trainer van Feyenoord is dit de eerste avond op het hoogste Europese Toernooi. Hoe dat voelt? "Dat zullen we straks moeten ervaren. Voorlopig voelt het als een Europese avond, die niet op donderdag is, maar op dinsdag. Maar wellicht dat het straks anders voelt." Giovanni van Bronckhorst kan wel spreken over veel ervaring in de Champions League. De oud-Feyenoorder verwacht dat 'zijn club' geen problemen zal ervaren vanavond. "Ik vind sowieso 's avonds met het licht erbij geweldig, zeker in De Kuip. Als speler en trainer krijg je daar een boost van. Als Feyenoord begint zoals ze altijd spelen, dan zijn ze gewoon de bovenliggende partij."

"Tuurlijk wil je de wedstrijd winnen en in het stadion wil je alles meemaken, maar uiteindelijk is dit een wedstrijd waar je drie punten wil hebben en dat gaat denk ik wel lukken", vervolgt Van Bronckhorst zijn verhaal. "Ik heb de wedstrijden tegen Rangers gezien, achterin hebben ze gewoon de meeste problemen. Ik denk dat Feyenoord daar het meeste uit kan halen. Zeker met de dynamiek van de middenvelders en snelheid bij de aanvallers."

Geen bijzondere toespraak
Slot zal tijdens zijn laatste woorden in de kleedkamer niks anders doen als normaal. "Ik probeer wel altijd een manier te vinden om ze even te raken, maar dat zal niet met een filmpje of iets dergelijks zijn. Het heeft ook niks meer met tactiek te maken. Je probeert nog even iets te vinden waardoor je ze hopelijk in het eerste duel heel scherp hebt, maar ook niet te scherp", lacht de trainer van Feyenoord.

Lees meer over
Arne Slot Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties