Slot baalt van tegendoelpunten: "Past wel bij ons Champions League-seizoen"

Arne Slot heeft voor het eerst een Europese wedstrijd verloren in De Kuip. Het was vooraf al een ontzettend grote uitdaging om dit goed georganiseerde Atlético Madrid te verslaan en dat werd gedurende de wedstrijd alleen maar bevestigd. Feyenoord speelde zeker geen hele slechte wedstrijd, maar een ongelukkig eigen doelpunt zorgde ervoor dat bijna de gehele wedstrijd tegen een muur van Spanjaarden moest worden gevoetbald.

"Dat zou iets te makkelijk zijn, want tegen hetzelfde Atlético hebben we een paar weken geleden ook gespeeld", oordeelt Slot op de conclusie of de ploeg uit Madrid simpelweg te goed is voor Feyenoord. "Ik vond ze wel goed vandaag, moet ik eerlijk zeggen. Ze konden elkaar makkelijk vinden en zaten in de opbouw iets anders qua positiespel."

"Vooral op het moment dat ze een bal veroverden, hadden ze veel meer rust dan wij", vervolgt de trainer zijn verhaal tegenover RTL 7. "Het was dan één of twee keer raken en dan zie je ook de kwaliteit die sommige spelers van hun hebben. Als wij de bal veroverden vond ik ons heel onrustig, met een beetje paniekerig ballen wegschieten. Desondanks hebben wij wel de eerste kansen gehad en nog een paar prima kansen ook."

Tegendoelpunten
Twee eigen doelpunten, dat maakt alles misschien wel extra pijnlijk. "Dat past wel bij ons Champions League-seizoen, zou ik bijna willen zeggen. Twee uit een standaardsituatie en twee keer is dat een eigen goal. En ja: het is of een wereldgoal of een mislukte voorzet die nog binnenvalt", eindigt Slot over het tweede tegendoelpunt.

Gedurende de wedstrijd moest Slot een aantal keer tactisch ingrijpen, maar dat is iets waar de trainer liever niet de nadruk oplegt. "Ik denk dat het veel belangrijker was dat we op de juiste momenten niet toe hebben geslagen in onze kansen, want dat vergeet je misschien bijna. Op 0-1 pakt Hartman een bal af en zet hij Gimenez er heel goed voor. Dan zit het uiteindelijk best dicht bij elkaar, hoewel ik Atlético véél beter vond en véél meer aandeel in de wedstrijd vond hebben dan de vorige keer."

Europa League
"Ik denk dat we het vooral in de uitwedstrijd tegen Lazio en Atlético hebben weggegeven", klinken de woorden van Slot als het gaat over de derde plaats en bijbehorende plek in de Europa League. "Op dit niveau, als je beter bent, moet je resultaat behalen. De tegenstander van vandaag was een prachtig voorbeeld, want die hoeven niet eens altijd beter te zijn om een resultaat te halen. Dat heeft ook met hun manier van verdedigen te maken, als je ziet hoe rustig ze zijn en nooit een domme overtreding of eigen goal maken."

"Vorig jaar hebben we een fantastische campagne gehad in de Europa League", vervolgt de trainer. "Kwartfinale gehaald, waarbij ik eigenlijk al dacht dat we in de halve finale stonden. Totdat Dybala een bal binnenschoot. Het is ook een mooi toernooi, maar als je mag kiezen is het duidelijk wat je liever speelt. "

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties