Wieffer ziet waar Feyenoord van moet leren: "Dan kunnen we verder kijken"

Wieffer ziet waar Feyenoord van moet leren: "Dan kunnen we verder kijken"

De droom van overwinteren in de Champions League is voorbij. Na de nederlaag tegen Atlético Madrid is Feyenoord definitief derde geworden in groep E van het miljardenbal, iets wat ook zeker geen prestatie is om voor te schamen. Op dertien december wordt de uitwedstrijd tegen Celtic FC nog gespeeld en daarna kunnen de Rotterdammers gaan kijken naar de tussenronde van de Europa League.

"Ik vond hen nu ook aan de bal beter spelen", reageert Mats Wieffer tegenover RTL 7 op het verschil tussen Atlético deze wedstrijd en het duel in Madrid. "Zij krijgen een paar kansen, als je dan ziet wat wij tegen krijgen: twee eigen goals en één wereldgoal. Als je ook ziet hoe wij de goals afgelopen wedstrijden tegen hebben gekregen, zijn het vaak wel onnodige goals. Dat moeten wij meenemen en dan kunnen we verder kijken."

"We probeerden veel één-tegen-één te komen", vervolgt de middenvelder van Feyenoord als hij het strijdplan probeert uit te leggen. "Maar Griezmann bleef zwerven en dat was moeilijk te verdedigen. Met Ueda gingen we nog meer één-tegen-één spelen en ik denk dat we het redelijk dicht hielden, maar ja."

Zelf was Wieffer ook trefzeker uit een corner, iets wat de middenvelder onlangs ook lukte bij het Nederlands Elftal. "We zijn bezig met verschillende standaardsituaties. Ik moet zeggen dat dit niet één van de getrainde standaardsituaties was, en toch gaat die erin. Dan denk je dat er wat gaat gebeuren, en dan krijgen we weer zo'n vervelend doelpunt tegen, dan wordt het vrij lastig."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties