Champions League-droom voorbij na nederlaag tegen Atlético

Champions League-droom voorbij na nederlaag tegen Atlético

Feyenoord is uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Arne Slot verloor in De Kuip van Atletico Madrid, waardoor overwintering in het miljardenbal definitief niet meer haalbaar is. De stadionclub zal als derde eindigen in Groep E. De uitwedstrijd tegen Celtic FC heeft geen invloed meer op de ranglijst.

Feyenoord begon met Yankuba Minteh aan de zijkant uitstekend aan de wedstrijd. De Rotterdammers kregen enkele mogelijkheden, en vooral de Gambiaan was dichtbij een openingstreffer. Atletico Madrid nam daarna het initiatief over. Justin Bijlow voorkwam oog in oog met Álvaro Morata nog een treffer. De manier waarop het eerste doelpunt van de Spanjaarden viel was extra zuur. Lutsharel Geertruida werkte de bal knullig in eigen goal.

Gesteund door een uitverkochte Kuip probeerde Feyenoord een doelpunt te forceren. Atletico Madrid maakte het de Rotterdammers echter behoorlijk lastig door compact achterin te blijven en te loeren op een counter. Echt grote kansen bleven dan ook uit in de eerste helft. Santiago Gimenez werd amper tot niet in stelling gebracht. Vooral het middenveld was in handen van de Spanjaarden, waardoor Feyenoord moeilijk kansen kon creëren.

Feyenoord wist in de eerste helft twee keer op doel te schieten. Daardoor moest Slot tijdens de rust aan de bak om zijn ploeg nieuwe tactische aanwijzingen te geven. Met de inbreng van Ueda was het signaal in ieder geval duidelijk van de trainer. Paixão bleef achter in de kleedkamer. De tweede helft begon direct met een levensgrote kans voor Atletico Madrid. Griezmann schoot op de paal. Voor Feyenoord bleef het moeizaam om gevaarlijk te worden voor het doel van Jan Oblak.

copyright proshots 23323098

Grote kans Gimenez
Gimenez kreeg wel een levensgrote kans op de gelijkmaker. Hartman zette goed druk en veroverde de bal van Witsel. De Mexicaan had de bal voor het inschieten na een uitstekende voorzet van de vleugelverdediger. Gimenez miste de bal echter volledig, waardoor Atletico Madrid kon uitverdedigen. Het moment van de spits werd extra pijnlijk nadat de uitploeg even later wel wist te scoren. Een voorzet van Hermoso viel binnen. Justin Bijlow was kansloos.

Slot bracht voor het laatste half uur Lingr en Milambo in het veld. De wedstrijd zat er voor Trauner en Minteh na een uur spelen op. Alleen een wonder kon Feyenoord nog redden in de Champions League. De stadionclub kreeg enkele mogelijkheden. Het was Mats Wieffer die alle hoop weer terugbracht in Rotterdam. De middenvelder kopte raak uit een corner, met nog een kwartier te spelen op de klok. De Slowaak Leo Sauer werd als laatste troef ingebracht.

Champions League-droom voorbij na nederlaag tegen Atlético

Tweede eigen doelpunt
Lang bleef het niet spannend in De Kuip. Tien minuten voor tijd maakte Feyenoord opnieuw een eigen doelpunt. Gimenez was de pechvogel nadat hij een strakke vrije trap verlengde en achter Justin Bijlow kopte. Voor Feyenoord betekende het de nekslag, waardoor uitschakeling in het miljardenbal een feit is. De Rotterdammers kunnen zich nu gaan opmaken voor de topper tegen PSV en de tussenronde van de Europa League na de winterstop.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties