Opstelling Feyenoord: Slot kiest voor drie buitenspelers voorin

Opstelling Feyenoord: Slot kiest voor drie buitenspelers voorin

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt. De trainer liet op de persconferentie al doorschemeren dat de Rotterdammers het gemis van Santiago Gimenez (geschorst) en Ayase Ueda (blessure) gingen oplossen door te starten met drie buitenspelers in de aanval.

Luka Ivanušec, Yankuba Minteh en Igor Paixão gaan de aanval van Feyenoord vormen. De Rotterdamse club maakt bekend dat de talentvolle Gambiaan in de punt van de aanval gaat beginnen tegen Celtic FC. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, moet blijken tijdens de start van de Champions League-wedstrijd in De Kuip. Slot heeft namelijk aangegeven veelvuldig te gaan rouleren voorin om de defensie van de Schotten te ontregelen.

Gernot Trauner en David Hancko moeten als centraal duo de Japanse sterspeler en topscorer Kyogo Furuhashi proberen af te stoppen. Afgelopen weekend raakte de spits nog geblesseerd aan zijn schouder, waardoor hij voor het duel van dinsdagavond een twijfelgeval was. Uiteindelijk kan Furuhashi spelen. Slot kreeg de vraag of ze de aanvaller van Celtic extra hard gaan aanpakken. ''Ik ga mijn verdedigers informeren over zijn kwaliteiten, niet over zijn blessure. We gaan hem op de best mogelijke manier bespelen.''

Het middenveld staat als een huis bij Feyenoord. Waar de eerste wedstrijden de kritiek op de middenlinie niet mals was, heeft Slot de puzzel al snel weten te leggen. Quinten Timber, Calvin Stengs en Mats Wieffer moeten het tegen de Schotten gaan doen. Nieuwkomer Ramiz Zerrouki moet wederom een bittere pil slikken. De international van Algerije keek enorm uit naar het toernooi, maar fungeert in de selectie slechts als een reservespeler.

Opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Minteh, Ivanušec.

Wissels Feyenoord
Lamprou, Van Sas, Beelen, Zerrouki, Jahanbakhsh, Dilrosun, Lopez, Van den Belt, Sauer, Lingr.

Opstelling Feyenoord: Slot kiest voor drie buitenspelers voorin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties