Terugkijken | Arne Slot & Quinten Timber over start Champions League

Voor Feyenoord begint dinsdagavond de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Celtic FC. De Rotterdammers treffen om 21:00 uur in De Kuip de regerend landskampioen van Schotland. Arne Slot en Quinten Timber zullen maandagmiddag om 14:30 uur vooruitblikken tijdens de persconferentie.

Slot gaat onder andere in op de spitsenkwestie bij Feyenoord. Santiago Giménez is geschorst voor de wedstrijd tegen Celtic FC, en Ayase Ueda is enkele weken niet inzetbaar vanwege een blessure. Igor Paixão, Ondrej Lingr en Yankuba Minteh worden genoemd als opties voor de positie in de aanval. Luka Ivanušec wordt ook genoemd als een speler die in de spits kan spelen.

Ueda heeft tegenover diverse journalisten aangegeven dat als Slot een beroep op hem doet, hij dinsdag in actie kan komen. Slot sluit dat volledig. ''Ik kan hem natuurlijk opstellen, maar na twee minuten moet ik hem er dan uithalen omdat hij zijn hamstring naar de vernieling heeft gelopen. Hij kan sommige oefeningen in de sportschool nog steeds niet zonder pijn doen. Dan lijkt het me nogal naïef om aan te nemen dat hij op het hoogste niveau kan sprinten, pressen en doelpunten kan maken.''

"Celtic heeft vijf Japanners in het team, en Ueda heeft weken geleden al met mij gesproken," vertelt Slot over de spits van Feyenoord. "Hij wil zo graag, en ik zou hem ook graag willen opstellen, want hij is echt een hele goede spits. Maar ja, er is geen enkele kans dat dat kan." Slot heeft tot zaterdag, tegen SC Heerenveen, nog niet aan Celtic FC gedacht en is zondag begonnen met de voorbereiding op de wedstrijd van dinsdagavond.

Lees meer over
Arne Slot Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties