Hartman kijkt vooruit: ''Zondag hebben we de supporters keihard nodig''

Hartman kijkt vooruit: ''Zondag hebben we de supporters keihard nodig''

Na Justin Bijlow erkent ook Quilindschy Hartman dat Atlético Madrid een maatje te groot was voor Feyenoord dinsdagavond in De Kuip. De Rotterdammers verloren met 1-3 van de Spaanse topclub, waardoor het avontuur in de Champions League geen vervolg krijgt na de winterstop.

"Uiteindelijk was Atletico te goed voor ons'', begint Hartman zijn verhaal in gesprek met Ziggo Sport. ''Ik denk dat we moeite hadden om druk te zetten op de bal. Vaak konden ze met één keer raken makkelijk door ons heen voetballen. Uiteindelijk hebben we wat kansen gekregen, maar was het niet genoeg. Ze hebben verdiend gewonnen."

Hartman zag Feyenoord in Madrid goed voor de dag komen. In Rotterdam waren de rollen omgedraaid. ''Atlético was een stuk beter dan de vorige keer. Ik had wel verwacht dat we wat meer de overhand zouden hebben dan uiteindelijk bleek. Ze hebben echt hele goede spelers, een goede ploeg. Het houdt hier op voor ons'', reageert een teleurgestelde linksback.

De twee eigen doelpunten van Feyenoord waren typerend te noemen voor de moeizame wedstrijd.''De eerste goal was een beetje ongelukkig. Ik denk dat Justin misschien verwachtte dat die speler van Atletico voor de bal ging, en dat gebeurde niet. Daarna komt die ongelukkig op Lutsa. De tweede eigen goal is eigenlijk ook ongelukkig, je krijgt stomme goals tegen. Je weet: als je drie goals tegen krijgt tegen Atletico kan je nooit winnen.''

''Het is moeilijk om te scoren, ze verdedigen met zijn elven in de zestien. Dan kan je bijna niet meer erbij komen. Dat is heel lastig.'' Hartman was verantwoordelijk voor de grote kans van de wedstrijd. De linksback veroverde de bal goed van Witsel, maar Santiago Gimenez miste de voorzet volledig. ''Misschien hebben we de laatste weken de kansen die we krijgen net niet kunnen afmaken. Dat was vandaag helaas hetzelfde.''

Na het doelpunt van Mats Wieffer was het geloof even terug. "Zeker! In het stadion gebeurde wel iets, maar vier minuten later krijg je de 1-3 en toen was het wel klaar. Champions League te hoog gegrepen? Op basis van vandaag misschien wel. Als ik alle vijf de wedstrijden op een rij zet, denk ik dat we onszelf wel iets tekort hebben gedaan. Er zat meer in. We zijn derde, dus we moeten doorgaan in de Europa League."

Het Legioen
De supporters hebben er alles aan gedaan om de spelers van Feyenoord vooruit te schreeuwen, het was echter niet voldoende voor een resultaat. Een harde klap voor de ploeg van trainer Arne Slot? 'Ik voel het zelf niet zo, ik heb vooral zin in zondag. De Eredivisie is weer een hele andere competitie dan de Champions League. Ik denk dat we de supporters zondag keihard nodig hebben en dat we PSV moeten verslaan.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties