Gouka blikt vooruit op Atlético-uit: "Dat gaat Feyenoord ook overkomen"

Gouka blikt vooruit op Atlético-uit: "Dat gaat Feyenoord ook overkomen"

Feyenoord maakt zich klaar voor de zware uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Het is waarschijnlijk de sterkste ploeg uit poule E, maar tegelijkertijd zal het een Feyenoord in bloedvorm treffen. In de AD Voetbal Podcast blikte clubwatcher Mikos Gouka alvast uitgebreid vooruit op de kraker.

"Qua tegenstander is het de grootste wedstrijd van Feyenoord onder het bewind van Slot", begon de journalist. "Ze hebben Marseille en Roma gehad, maar dit is een ploeg die tegen de top aan zit. Het is in ieder geval een ploeg waar je niet zomaar van wint, al zal Feyenoord wel veel de bal hebben. Het gevoel zal anders zijn dan bijvoorbeeld tegen Manchester City in 2017. Toen zeiden de spelers: 'Dit is de echte top. Het gaat zoveel sneller, we worden kleurenblind gespeeld en we weten niet hoe we ooit dit niveau zouden moeten benaderen.' Zo'n gevoel gaan de spelers straks niet hebben. Atlético heeft andere kwaliteiten."

Die kwaliteiten zag Gouka onlangs met eigen ogen tijdens de 0-2 competitieoverwinning op Osasuna. "Het is niet dat ze zelf helemaal niet voetballen, maar Osasuna - wat niet de grootste club van Spanje is - had de hele tweede helft de bal. Dat gaat Feyenoord straks ook overkomen. Dan is de vraag: lopen ze in de val van Atlético, of kan Feyenoord ze in balbezit echt achteruit drukken? Daar ben ik wel benieuwd naar."

Oefenwedstrijd
Bij Feyenoord ligt de vorige ontmoeting met Atlético Madrid in 2021 nog vers in het geheugen. De Rotterdammers wonnen met 2-1 in een oefenwedstrijd die er allesbehalve vriendelijk aan toeging. "Atlético speelde niet fenomenaal, maar ze dachten wel: 'Tot hier en niet verder. Wij zijn Atlético Madrid en we gaan niet zomaar onderuit tegen Feyenoord'", herinnerde Gouka zich. "Je zag die rel waarbij Carrasco Kökcü bij zijn keel pakte en eruit werd gestuurd. En dan die winnende goal in de laatste minuut."

Na de wedstrijd resulteerde dat in een akkefietje tussen de beide trainers. Arne Slot wilde Diego Simeone een hand geven, maar daar was de Argentijn niet van gediend. "Uit de Spaanse pers begreep ik dat Slot een beetje stond te lachen toen hij een hand wilde geven. Simeone zou niet door hebben gehad dat hij de trainer was en interpreteerde dat lachje als cynisch. Slot was toen nog geen trainer die bij andere grote trainers in Europa op de radar stond. Dat is inmiddels wel anders."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties