Feyenoord koploper in Groep E na gelijkspel Celtic en Atletico

Feyenoord koploper in Groep E na gelijkspel Celtic en Atletico

Na een overwinning op SS Lazio heeft Feyenoord de koppositie in de groepsfase van de Champions League weer veroverd. De Rotterdammers verloren de tweede wedstrijd in het miljoenenbal tegen Atletico Madrid en zakten daardoor naar de derde plaats in Groep E. Met zes punten op dit moment bezet de ploeg van trainer Arne Slot de eerste plek.

Celtic FC en Atlético Madrid speelden woensdagavond gelijk in een waar spektakelstuk. De Schotten kwamen al na drie minuten spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Kyogo Furuhashi. Antoine Griezmann, die even daarvoor een strafschop had gemist, was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, maar nog geen drie minuten later bracht Luis Palma Celtic FC weer op voorsprong. Net als tegen Feyenoord wist de Spaanse spits Álvaro Morata vlak na rust de gelijkmaker binnen te schieten.

Vervolgens werden er geen doelpunten meer gemaakt in een sfeervol Celtic Park, dat met ruim 60.000 toeschouwers dik was uitverkocht. Wel kreeg Rodrigo De Paul nog een rode kaart. Door het gelijke spel komen de Schotten in Groep E op één punt, Lazio staat derde met vier punten en Atletico Madrid staat tweede met vijf punten. De nummers één en twee uit de groep overwinteren in de Champions League. De nummer drie gaat verder in de Europa League.

Feyenoord staat er goed voor. "Maar tegelijkertijd hebben we twee thuiswedstrijden gespeeld'', tempert Arne Slot de verwachtingen. ''Over het algemeen zie je in Europa dat ploegen thuis winnen. Uit is het veel moeilijker, dus het is heel goed dat we twee keer thuis hebben gewonnen. De manier waarop we hebben gespeeld in de afgelopen drie wedstrijden is indrukwekkend. Maar tegelijkertijd moeten we nu twee van de komende drie keer uit spelen, dus dan zullen we thuis moeten winnen en ook een goed resultaat uit moeten halen."

koploper1
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties