Celtic wint in aanloop naar Feyenoord; Lazio en Atlético verliezen

Celtic FC heeft, net als Feyenoord, een overwinning weten te behalen in de aanloop naar het treffen in de groepsfase van de Champions League. De Schotten wonnen vrij eenvoudig van Dundee door drie doelpunten in de tweede helft.

Celtic FC reist dinsdag als koploper van de Scottish Premiership af naar Rotterdam. Na vijf duels staan de Schotten bovenaan in de competitie met dertien punten, vier meer dan nummer vier Rangers FC, waar oud-Feyenoorders Danilo en Cyriel Dessers onder contract staan. Dundee is de nummer negen en werd door Celtic FC in eigen huis met 3-0 verslagen.

SS Lazio verliest van Juventus
SS Lazio heeft zaterdagmiddag verloren van Juventus. De tegenstander van Feyenoord in de groepsfase staat na de 3-1 nederlaag van vandaag op de vijftiende plek in de competitie. Aanstaande dinsdag spelen de Italianen tegen Atlético Madrid.

SS Lazio had met de uitwedstrijd tegen Juventus op papier wel de zwaarste wedstrijd op het programma. Al na tien minuten kwam de ploeg van Maurizio Sarri op achterstand door een doelpunt van Dušan Vlahović. Ondanks het merendeel in balbezit van de uitploeg, was het wederom de ploeg uit Turijn die in de 26ste minuut wist te scoren. Wat opviel was dat bij beide doelpunten de bal via de zijkant in het strafschopgebied kwam en de verdedigers van Lazio de tegenstander compleet lieten vrij staan.

Atlético Madrid verliest drie punten en Lemar
Naast SS Lazio wist ook Atlético Madrid zaterdagmiddag niet te winnen. De nederlaag van de Spanjaarden was pijnlijk. Op bezoek bij Valencia FC werd er niet gescoord en moest het drie doelpunten incasseren.

Atlético Madrid kwam al binnen vijf minuten op achterstand. Hugo Duro opende de score na alert te reageren op een voorzet die van richting veranderde. Hij slaagde erin om van dichtbij Jan Oblak te passeren in de korte hoek. Na iets meer dan een half uur was Duro opnieuw succesvol. Tijdens een counter wist hij opnieuw de verdediging van Atlético te slim af te zijn en bracht hij de score op 2-0.

Vlak voor de rust kreeg Atlético-trainer Diego Simeone echter een nieuwe tegenvaller te verwerken: Lemar moest het veld verlaten vanwege een ernstige achillespeesblessure. Het wordt verwacht dat de aanvaller minstens zes maanden aan de zijlijn zal staan. In de tweede helft slaagde Atlético er niet in het tij te keren en incasseerde het team tien minuten na de rust een derde doelpunt.