Celtic-manager Rodgers: "Arne doet het geweldig sinds hij daar is"

Voor Brendan Rodgers ligt dit seizoen bij Celtic de uitdaging om de naar Tottenham Hotspur vertrokken succesvolle trainer, Angelos Postecoglou, op te volgen. De manager uit Noord-Ierland had eerder al de leiding over de club uit Glasgow, maar heeft ook clubs als Liverpool, Watford en Leicester City achter zijn naam staan. Rodgers werd enthousiast van de loting en ziet het spelen tegen Feyenoord, SS Lazio en Atlético Madrid als een mooie uitdaging.

"We waren uiteraard heel erg blij met de groep", reageert Rodgers op de persconferentie tegenover RTV Rijnmond. "We spelen tegen teams met een geweldige geschiedenis. De competitie zit vol met elite-teams, kampioenen van hun eigen land of teams die heel erg in de buurt zaten van het kampioenschap." De ervaren manager weet uiteraard van de geschiedenis tussen beide clubs, en speciaal de geschiedenis in De Kuip. Feyenoord won de Europa Cup-finale van 1970 tegen de tegenstander van dinsdagavond. "De Feyenoord-Celtic van 1970 heeft uiteraard een gigantische geschiedenis. En de connectie hier met Wim Jansen, wie een geweldige manager was voor Celtic, maar ook een iconische speler voor Nederland en Feyenoord. Dus het is een leuke loting, maar in voetbalperspectief is het een lastige wedstrijd tegen een kampioen."

Rodgers is erg onder de indruk van het huidige Feyenoord en weet goed wat hem te wachten staat tijdens de eerste groepswedstrijd in de Champions League. De 50-jarige manager heeft ook meegekregen hoe groot de rol van Arne Slot is geweest in het succes van de afgelopen jaren. "Feyenoord is duidelijk heel erg goed. Een kampioen die veel scoort. Arne doet het geweldig sinds hij daar is aangesteld. Hij heeft het team getransformeerd en het lukt hem goed om Ajax uit te dagen. Ze halen een heel erg hoog niveau van voetbal en hebben geweldige spelers, dus we kijken heel erg uit naar de uitdaging."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties