Celtic botst met 'Green Brigade' na onder meer wangedrag in De Kuip

Celtic botst met 'Green Brigade' na onder meer wangedrag in De Kuip

Celtic FC, de tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de Champions League, leeft in onmin met een deel van de eigen aanhang. De directie van de Schotse club heeft maatregelen genomen tegen de Ultras-groep 'Green Brigade' na onder meer 'onaanvaardbaar gedrag' tijdens de uitwedstrijd op dinsdag 19 september tegen Feyenoord in De Kuip.

De fanatieke supporters zijn voorlopig niet meer welkom tijdens thuiswedstrijden van Celtic FC. Alle seizoenkaarten van de Green Brigade zijn tot nader order opgeschort vanwege verschillende incidenten waarbij de veiligheid niet meer gewaarborgd kon worden. Tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord werd er vuurwerk in het uitvak afgestoken, bij Motherwell ontstonden er ongeregeldheden en werd er uiteindelijk een nooduitgang geforceerd.

Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio werd er een spandoek getoond waar geen toestemming voor was gegeven en tijdens de thuiswedstrijd tegen Hibernian werd ook geweld toegepast tegen stewards van de club op 28 oktober. Eerder waren er al maatregelen genomen tegen de Ultras-groep na incidenten bij onder andere Feyenoord, waarbij besloten werd om geen uitkaarten meer te verkopen aan de fanatieke supporters. Nu worden ook de seizoenkaarten voor de thuiswedstrijden geblokkeerd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties