'Anti-Celtic spandoek' levert Feyenoord boete op

'Anti-Celtic spandoek' levert Feyenoord boete op

Afgelopen week werd bekend dat Feyenoord drie boetes heeft ontvangen van de UEFA. De Rotterdammers moeten een totaalsom van 52.250 euro overmaken vanwege verschillende incidenten, waarbij in een specifiek geval direct vraagtekens werden gezet.

Feyenoord ontvangt een boete van 17.500 euro voor 'Een uitdagende boodschap van beledigende aard'. Na navraag bij de stadionclub door 1908.nl bleek het om een spandoek te gaan op De Noordzijde met de tekst 'Fuck Celtic'. Supporters dachten in eerste instantie dat het ging om het megaspandoek tijdens de opkomst, maar dit is niet het geval.

De laatste weken verloopt de samenwerking tussen Feyenoord, de UEFA en de supporters niet geheel soepel. Voor vanavond was er ook een sfeeractie georganiseerd met als thema de uitspraken van Maurizio Sarri. Het ludieke spandoek is echter afgekeurd door de Europese voetbalbond. De stadionclub zag het ook niet zitten om het doek te tonen tijdens de gewonnen thuiswedstrijd van afgelopen weekend tegen Vitesse.

Katheter
Trainer Arne Slot heeft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SS Lazio nog maar eens aangegeven te hopen op de steun van Het Legioen. De recente uitspraken van Sarri kon Slot overigens wel begrijpen. ''Ik snap ook dat hij verrast is als er een katheter wordt gegooid. Dat is vrij bizar. Maar ik denk ook dat Sarri kan genieten van de geweldige sfeer in ons stadion. Een volle Kuip is echt iets bijzonders en moois. Zeker als we het gooien van volle bierglazen, plus eventuele andere voorwerpen die op die avond voorbij kwamen, kunnen vermijden.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties