Feyenoord ontvangt drie boetes na wedstrijd tegen Celtic

Feyenoord ontvangt drie boetes na wedstrijd tegen Celtic

Feyenoord heeft drie boetes ontvangen van de UEFA na de thuiswedstrijd tegen Celtic FC. De Rotterdammers speelden de eerste groepsfase van de Champions League in een uitverkochte Kuip tegen de Schotten. Hoewel er geen grootschalige vuurwerkactie was tijdens de opkomst, zijn enkele rookbommen toch opgevallen door de waarnemers van de Europese voetbalbond.

Het afsteken van vuurwerk levert een boete op van 8750 euro. Daarnaast moet Feyenoord een bedrag van 26.000 euro overmaken vanwege het blokkeren van trappen. Volgens de richtlijnen is het niet toegestaan dat supporters mogen staan op de trappen, en dat was tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Celtic in De Kuip wel het geval. Daarnaast is er ook een boete uitgeschreven van 17.500 euro voor 'Een uitdagende boodschap van een beledigende aard'.

Het totaalbedrag komt met drie boetes op 52.250 euro. Het afsteken van rookbommen en het staan op de trappen is duidelijk. Op dit moment is echter niet helemaal duidelijk welke beledigende boodschap precies is waargenomen door de UEFA. Wel waren er enkele kleine vlaggen zichtbaar op De Noordzijde met de tekst 'UEFA MAFFIA'. De Rotterdammers kunnen de komende dagen nog in beroep tegen de straf van de Uefa.

12312340
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties