Blessure Nieuwkoop valt mee: ''Flinke snee in een wenkbrauw'

Bart Nieuwkoop en Feyenoord kunnen opgelucht ademhalen. De verdediger van de Rotterdammers moest de eerste helft per brancard het veld verlaten met een hoofdwond. Na onderzoek blijkt dat het goed gaat met de gezondheid van Nieuwkoop.

''Hij heeft een flinke snee in een wenkbrauw'', vertelt Slot in gesprek met De Telegraaf. ''Daarom heeft hij nu een tulband om zijn hoofd. Maar hij is er weer helemaal bij en aanspreekbaar.'' De trainer van Feyenoord moest Nieuwkoop na twintig minuten naar de kant halen. Gernot Trauner kwam in het veld als vervanger. ''Ik kon Trauner nog geen zeventig minuten laten spelen. We hebben hem langer nodig. Zondag spelen we alweer een belangrijke wedstrijd tegen AZ. Het seizoen duurt nog lang.''

Door de nederlaag en de overwinning van Atlético Madrid op Celtic (6-0) zakt Feyenoord van de eerste naar de derde plaats in de groep. ''Dat is natuurlijk niet fijn, in dat opzicht hebben we vanavond wel een knauw gekregen. Maar er zijn nog twee wedstrijden te spelen en daarin is alles mogelijk. We hebben vier punten uit zes wedstrijden, ik vind dat minder dan waar we recht op hadden. Ook vanavond vind ik dat de jongens meer hadden verdiend, als ik kijk naar wat ze allemaal goed hebben gedaan.''

Focus op AZ
In de kleedkamer na afloop sommeerde Slot zijn spelers om de nederlaag snel een plek te geven en het vizier te richten op aanstaande zondag. Dan staat voor Feyenoord de thuiswedstrijd tegen AZ op het programma. ''AZ staat boven ons, op een plek die recht geeft op Champions League-voetbal. Dat geeft wel aan voor een ontzettend belangrijke wedstrijd dit voor ons is.''