Atlético Madrid en Celtic met goed gevoel richting beslissende fase

Feyenoord sloot het voorlaatste blok van kalenderjaar 2023 goed af met een 1-0 overwinning op concurrent AZ. Dat gold echter ook voor de twee Europese tegenstander die de Rotterdammers in de beslissende fase van de Champions League-groepsfase nog zullen treffen. Atlético Madrid versloeg Villarreal, terwijl Celtic veel te sterk was voor Aberdeen.

Atlético Madrid - Villarreal 3-1
Villarreal kent geen goed seizoen in La Liga, maar kwam in het Wanda Metropolitano wel op voorsprong. Na een goede redding van keeper Jan Oblak had hij geen antwoord op de rebound van Gerard Moreno. Atlético leek met die 0-1 achterstand ook de rust in te gaan, maar in de extra tijd stond Axel Witsel goed om bij de tweede paal een lage voorzet van Antoine Griezmann binnen te schieten. De tweede helft was een stuk beter van de Madrilenen. Het creëerde grote, goed uitgespeelde kansen, waarbij Griezmann en Samuel Lino er allebei een wisten te benutten. Atlético gaat daarmee de interlandbreak in als de nummer 4 van Spanje. Daarna treft het alleen nog laagvlieger RCD Mallorca, voor het op dinsdag 28 november op bezoek komt in De Kuip.

Celtic - Aberdeen 6-0
De laatste tegenstander die Feyenoord zal treffen, Celtic, laat in de eigen competitie nog altijd weinig liggen. De ploeg is nog ongeslagen en speelde pas twee keer gelijk. Ook Aberdeen kon die reeks niet stoppen. Sterker nog, die club werd op Celtic Park met een 6-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Met Hyun-Jun Yang, Kyogo Furuhasi, Luis Palma, David Turnbull en Oh Hyeon-Gyu (2x) kende Celtic vijf verschillende doelpuntenmakers, waarvan de twee laatstgenoemden hun drie doelpunten allemaal in de extra tijd van de tweede helft maakten. Zo gaat de ploeg nog steeds ruim aan kop, met een voorsprong van 8 punten op achtervolger Rangers FC.

SS Lazio - AS Roma 0-0
SS Lazio was de enige poulegenoot van Feyenoord die dit weekend niet wist te winnen. De derby tegen AS Roma werd er een met veel gele kaarten (8), maar geen doelpunten. Lazio blijft daardoor op een teleurstellende 10e plaats staan in de Serie A.