Alles over de Champions League loting van Feyenoord

Alles over de Champions League loting van Feyenoord

Feyenoord weet donderdagavond welke tegenstanders het treft in de groepsfase van de Champions League. Nu de play-offronde van het miljoenenbal erop zit, is het tijd om de balans op te maken. Afgelopen maand waren de 25 mogelijke tegenstanders van Feyenoord bekend. Ook de laatste zes tickets voor de groepsfase zijn inmiddels vergeven.

Dinsdagavond hebben SC Braga, Galatasaray en Young Boys alle drie de groepsfase van de Champions League weten te bereiken. Woensdagavond zijn daar PSV, FC Antwerp en FC Kopenhagen bijgekomen. Feyenoord is ingedeeld in Pot 1 en treft een tegenstander uit Pot 2, Pot 3 en Pot 4. Clubs uit dezelfde landen kunnen elkaar nog niet treffen in de groepsfase.

18:00 uur
De loting zal donderdagavond 31 augustus om 18:00 uur plaatsvinden. Na drie jaar vindt de loting weer plaats in Monaco, in het Grimaldi Forum, een prominente internationale evenementenlocatie. De loting is live te volgen via een stream op de website van de UEFA en te bekijken via Ziggo Sport. Ben je niet in de gelegenheid om te kijken? Download dan in de store (iPhone) / (Android) de FR12.nl app en ontvang direct een pushnotificatie met de tegenstanders.

Feyenoord in Pot 1
Door het succes van Manchester City in de finale van de Champions League van afgelopen seizoen kwam er een plekje vrij in Pot 1. Die plek gaat naar de kampioen van het land dat in 2022 op de zevende plaats stond op de UEFA-lijst, en dat is Nederland. Dit betekent dat Feyenoord opschuift naar Pot 1. Hierdoor kan het niet gekoppeld worden aan Manchester City, Barcelona, Bayern, Napoli, Paris Saint-Germain, Benfica en de winnaar van de Europa League, Sevilla.

Mogelijke tegenstanders
Pot 2
Real Madrid, Manchester United, Inter, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, RB Leipzig, FC Porto, Arsenal.

Pot 3
FC Shakhtar Donetsk, RB Salzburg, AC Milan, Braga, Lazio, Rode Ster Belgrado, FC Kopenhagen, PSV.

Pot 4
Young Boys, Real Sociedad, Galatasaray, Celtic FC, Newcastle United, Union Berlin, RC Lens, FC Antwerp.

Speelschema
Elke dinsdag en woensdag zullen er wedstrijden in de Champions League worden gespeeld. De aanvangstijden zijn 18:45 uur en 21:00 uur. Op dezelfde avond als de loting zal het definitieve schema bekend worden gemaakt door de UEFA. De mogelijke speeldata zijn op dit moment wel bekend.

Matchday 1: 19/20 september
Matchday 2: 3/4 oktober
Matchday 3: 24/25 oktober
Matchday 4: 7/8 november
Matchday 5: 28/29 november
Matchday 6: 12/13 december

Financieel
Feyenoord heeft momenteel al recht op een bedrag van 30,2 miljoen euro. Deze inkomsten kunnen verder toenemen als Feyenoord goed presteert in de groepsfase. Een overwinning voor Feyenoord levert een beloning van 2.800.000 euro op, terwijl een gelijkspel een bedrag van 930.000 euro kan betekenen voor de club. Het totale bedrag van 30,2 miljoen euro omvat nog niet de inkomsten uit recettes.

Alles over de Champions League loting van Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties