Hancko: ''De Champions League is mijn grootste droom''

Hancko: ''De Champions League is mijn grootste droom''

Dávid Hancko speelde een sterke wedstrijd voor Feyenoord. De verdediger kon echter een nederlaag tegen Vitesse niet voorkomen. De Slowaak baalt van het puntenverlies, maar is trots op zijn ploeggenoten. Hancko kijkt ook uit naar de mogelijkheid om met Feyenoord de Champions League in te gaan

''Ik ben een beetje teleurgesteld omdat we hebben verloren, maar we zijn kampioen'', begint Hancko zijn verhaal in gesprek met ESPN. ''Toen ik hier twaalf maanden geleden kwam, kon ik me dit niet voorstellen. Mijn eerste wedstrijd was tegen FC Emmen en die hebben we gewonnen. Sindsdien ben ik altijd fit geweest en stond ik in de basisopstelling. Voor mij was het een geweldig seizoen. Het is fantastisch om op het veld te staan met deze jongens. De onderlinge band is heel sterk, en dat was het hele seizoen zichtbaar. Ik ben erg gelukkig."

Hancko begon bij Feyenoord als linksback, maar kon al snel op zijn favoriete positie in het elftal spelen. Mede dankzij de goede ontwikkeling van Quilindschy Hartman hoefde Slot geen andere keuzes meer te maken in de verdediging."In het centrum van de verdediging voel ik me erg goed. Daar speel ik met veel vertrouwen. In het centrum kan ik de opbouw verzorgen. Sinds Hartman kwam, speelde ik centraal en daarna waren we vrij succesvol.''

Toekomst Hancko
Hancko krijgt de vraag of hij ook volgend seizoen in het shirt van Feyenoord speelt. De Slowaak heeft een contract tot medio 2026 waardoor een vertrek klein lijkt. "Voor het kampioenschap heb ik mijn zaakwaarnemer verteld dat ik niks wilde horen. Ik wilde kampioen worden en daarna zouden we wel zien. De Champions League is mijn grootste droom. Ik krijg er nu al kippenvel van. Hopelijk blijf ik hier. De trainer blijft ook, en dat is ook iets positiefs. Als er niets geks gebeurt, blijf ik."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties