Feyenoord in pot 1 dankzij Champions League-winst Manchester City

Feyenoord in pot 1 dankzij Champions League-winst Manchester City

Na de FA Cup en Premier League heeft Manchester City zaterdagavond ook de Champions League gewonnen. De overwinning pakt voor Feyenoord gunstig uit, want de Rotterdammers zitten nu bij de loting voor de Champions League in pot 1.

Standaard kwalificeren de kampioenen van de landen nummer één tot en met zes op de coëfficiëntenranglijst, plus de winnaar van de Champions League en Europa League zich voor pot 1. Doordat Manchester City nu zowel de Premier League als Champions League heeft gewonnen, schuift één ticket (met bijbehorende plek in pot 1) door naar de kampioen van de nummer zeven op de coëfficiëntenranglijst, in dit geval Feyenoord.

Oud-Feyenoorder Nathan Aké versloeg met de Engelse ploeg tegenstander Internazionale met 1-0 in Instanbul. Alle ogen kunnen nu gericht worden op 31 augustus, als er geloot wordt voor de groepsfase van de Champions League volgend seizoen.

Inmiddels zijn 26 van de 32 deelnemers aan de groepsfase bekend. Dan blijven er zes tickets over, die in de voorrondes vergeven zullen worden. In de onderstaande virtuele potindeling is daarbij uitgegaan dat de clubs met de meeste coëfficiënten deze zullen winnen. De schuingedrukte clubs zijn dus nog niet zeker van deelname.

Pot 1 Pot 2
Manchester City Real Madrid
FC Barcelona Manchester United
Napoli Internazionale
Bayern Munchen Borussia Dortmund
PSG Atlético Madrid
Benfica RB Leipzig
Feyenoord FC Porto
Sevilla Arsenal
Pot 3 Pot 4
Shakhtar Donetsk FC Kopenhagen
RB Salzburg Young Boys
Dinamo Zagreb Real Sociedad
Rangers FC Galatasaray
AC Milan Celtic
SC Braga Newcastle United
SS Lazio Union Berlin
Rode ster Belgrado RC Lens
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties