AS Roma valt af als mogelijke tegenstander in de Champions League

AS Roma valt af als mogelijke tegenstander in de Champions League

Feyenoord heeft zich als landskampioen geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers kwamen zes seizoenen geleden voor het laatst uit in het miljoenenbal. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de mogelijke tegenstanders, de inkomsten, de loting en de speelkalender voor het seizoen 2023/2024.

Sevilla wint finale Europa League

Sevilla heeft zich definitief geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Spaanse club won woensdagavond na strafschoppen van AS Roma en heeft daarmee ook een ticket verdiend voor het miljoenenbal. Sevilla is virtueel ingedeeld in Pot 1.

De ploeg van José Mourinho ziet het seizoen daardoor in mineur eindigen. Eerder werd plaatsing voor de Champions League al weggegeven door in de Serie A naar de zesde plaats te zakken. Zondagavond moet er gewonnen wonnen anders dreigt er voor AS Roma zelfs de Conference League.

Mogelijke tegenstanders

Feyenoord is virtueel ingedeeld in pot 1. Wanneer Manchester City de Champions League dit seizoen weet te winnen, dan is pot 1 voor de Rotterdammers een feit. In dat geval heeft de ploeg uit Manchester namelijk twee tickets voor pot 1 en schuift één ticket door naar de kampioen van de nummer zeven op de ranglijst (in 2022), in dit geval Nederland. Wint Internazionale de Champions League-finale, dan wordt Feyenoord op basis van de eigen clubcoëfficiënten ingedeeld in pot 3.

Inmiddels zijn 26 van de 32 deelnemers aan de groepsfase bekend. Dan blijven er dus 6 tickets over, die in de voorrondes vergeven zullen worden. In de onderstaande virtuele potindeling is daarbij uitgegaan dat de clubs met de meeste coëfficiënten deze zullen winnen. De schuingedrukte clubs zijn dus nog niet zeker van deelname.

Pot 1 Pot 2
Manchester City Real Madrid
Sevilla Manchester United
FC Barcelona Internazionale
Napoli Borussia Dortmund
Bayern München Atlético Madrid
Paris Saint-Germain RB Leipzig
SL Benfica FC Porto
FEYENOORD Arsenal
Pot 3 Pot 4
Shakhtar Donetsk FC Kopenhagen
RB Salzburg Young Boys
Dinamo Zagreb Real Sociedad
Rangers FC Galatasaray
AC Milan Celtic
SC Braga Newcastle United
SS Lazio Union Berlin
Rode Ster Belgrado RC Lens

Champions League inkomsten

Feyenoord kan minimaal rekenen op een startbedrag van €29,3 miljoen. Op basis van drie factoren is het minimale bedrag van €29,3 miljoen berekend. Op Twitter schrijft financieel expert Job Gulikers dat het is opgebouwd uit een startpremie (€15,6 miljoen), coëfficiëntenbonus (€13,1 miljoen) en de market pool van naar schatting € 0,6 miljoen.

Het totale bedrag zal uitkomen tussen de 29,3 en 30,4 miljoen euro. Bij het maximale bedrag is óók rekening gehouden met een eventuele uitschakeling van PSV in de voorrondes. Bij het totaal bedrag is nog geen rekening gehouden met de prestaties van Feyenoord. Elke overwinning in de groepsfase levert nog eens €2,8 miljoen op, terwijl een gelijkspel goed is voor 930.000 euro. Ook de drie keer uitverkochte Kuip levert de club nog mooie inkomsten op.

Speeldatums en loting

Loting groepsfase: do. 31 augustus
Matchday 1: 19/20 September 2023
Matchday 2: 3/4 Oktober 2023
Matchday 3: 24/25 Oktober 2023
Matchday 4: 7/8 November 2023
Matchday 5: 28/29 November 2023
Matchday 6: 12/13 December 2023

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties