'Wellenreuther kan Feyenoord verlaten voor ongeveer twee miljoen euro'

'Wellenreuther kan Feyenoord verlaten voor ongeveer twee miljoen euro'

Timon Wellenreuther kan Feyenoord komende zomer verlaten voor een behoorlijk gelimiteerde transfersom. De doelman heeft de interesse gewekt van diverse clubs en volgens Marlon Irlbacher van Sky Sports hopen Inter Milan, AS Roma en PSV op de handtekening van de Duitser. Eerst moet duidelijk worden wie komend seizoen de eerste doelman wordt van Feyenoord.

Onlangs maakte Wellenreuther zijn zaakwaarnemer al duidelijk dat de doelman een gelimiteerde clausule in zijn contract heeft staan en nu blijkt dat bedrag dus te liggen rond de twee miljoen euro. De Duitser heeft heel duidelijk benadrukt komend seizoen ergens eerste keeper te willen zijn en dus ligt de keuze nu bij het bestuur van Feyenoord.

Mede door de blessure van Justin Bijlow kwam de 28-jarige keeper afgelopen seizoen 26 keer in actie voor Feyenoord. In veertien wedstrijden wist hij de nul te houden en over de complete periode maakte hij een enorm sterke indruk. Met een marktwaarde van ongeveer zeven miljoen euro is de afkoopsom erg nadelig voor de Rotterdammers.

Nadat Wellenreuther actief was in de jeugd van Karlsruhe maakte hij in 2013 de overstap naar Schalke 04, waarmee hij vervolgens ook nog actief was in de Champions League. Via RCD Mallorca, Willem II en RSC Anderlecht kwam hij in het seizoen 2022/2023 vervolgens op huurbasis uit voor Feyenoord. In dat seizoen had hij een belangrijk aandeel in het behalen van de landstitel en dus werd afgelopen zomer ongeveer één miljoen euro overgemaakt naar België om de doelman definitief over te nemen.

De interesse van PSV komt niet volledig uit het niets vallen, want in april werd de belangstelling al gemeld. De Eindhovense club zou hebben geïnformeerd om erachter te komen wat nodig is om Wellenreuther over te nemen. Ook uit de Ligue 1 en de Bundesliga zijn clubs geïnteresseerd in de diensten van Wellenreuther.

Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties