Voormalig topspits adviseert Gimenez om Feyenoord te verlaten

Voormalig topspits adviseert Gimenez om Feyenoord te verlaten

Santiago Gimenez krijgt opnieuw advies om Feyenoord zo snel mogelijk te verlaten. De Mexicaanse spits is ook in de ogen van Hugo Sánchez toe aan de volgende stap in zijn carrière. De oud-speler van onder meer Real Madrid is duidelijk wanneer de toekomst van Gimenez wordt besproken.

''Santi heeft de capaciteit om te slagen. Als ik hem was, zou ik zo snel mogelijk een transfer maken naar een grote club,'' geeft zijn landgenoot het advies in gesprek met ESPN. ''Als er een aanbod komt van een grote club, in de winter al. Er zijn geruchten en je moet maar zien wat daarvan waar is. Maar als er echt een aanbod komt, zou ik het heel mooi vinden als hij naar een grote club in Spanje zou gaan.''

Sánchez wordt gezien als een van de grootste voetballers die Mexico ooit heeft voortgebracht. De 58-voudig Mexicaans international was in Nederland om Gimenez en Hirving Lozano te interviewen. ''Veel adviezen, veel adviezen'', reageert de spits van Feyenoord op het interview dat hij heeft gehad met Sánchez. ''Ik denk dat we samen moeten gaan eten om nog meer dingen op te nemen. Dat was het eerste dat ik zei tegen hem. Ik zou graag samen gaan zitten en dan rustig luisteren.''

Sánchez speelde in totaal 504 wedstrijden op het hoogste niveau en was daarin 308 keer trefzeker. Vooral bij Atlético Madrid en Real Madrid heeft de voormalig centrumspits een ongekende indruk weten te maken. Bij Real Madrid scoorde hij 199 doelpunten in 267 wedstrijden, en voor de stadsgenoot was Sánchez 75 keer trefzeker in 150 wedstrijden. In 1997 speelde Sánchez zijn laatste wedstrijd.

Arne Slot
Het is niet de eerste keer dat Gimenez het advies krijgt om zo snel mogelijk de volgende stap te maken. Jaime Lozano, de bondscoach van Mexico, ziet Gimenez graag in een grote competitie. Trainer Arne Slot reageerde onlangs als volgt op de uitspraken van de bondscoach: "Ik heb ook mijn eigen mening erover. Ik denk dat hij in de Eredivisie, en zeker bij ons, voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Maar hij doet het natuurlijk geweldig, en spelers die het geweldig doen, staan in de belangstelling van grote clubs."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties