Van Wonderen hoopt op Walemark: ''We zullen moeten afwachten''

Van Wonderen hoopt op Walemark: ''We zullen moeten afwachten''

Trainer Kees van Wonderen ziet de komst van Patrik Walemark naar SC Heerenveen wel zitten. De Zweed traint momenteel wel mee met Feyenoord, maar is niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Daarnaast heeft Walemark te maken met voldoende concurrentie, waardoor speeltijd een lastig verhaal zal worden bij Feyenoord.

''Het is zeker een interessante speler, dat wel. Hij is nu op zoek naar een podium,'' bevestigt Van Wonderen de interesse in Walemark in gesprek met ESPN. ''Echter, dat soort spelers ontvangen een dusdanig salaris dat wij hier niet kunnen betalen. Zelfs niet voor een wisselspeler van Feyenoord. Het is de vraag of we dat rond gaan krijgen. Er zal ergens water bij de wijn moeten worden gedaan. We zullen moeten afwachten of dat lukt.''

Trainer Arne Slot liet weten dat geen enkele speler bij Feyenoord hoeft te vertrekken. Alleen als een speler zelf ontevreden zou zijn over zijn rol in de ploeg, dan zal de clubleiding luisteren naar aanbiedingen. ''Als je de jeugdspelers niet meerekent is elke positie zo ongeveer dubbel bezet en dat is een relatief normale groep. Maar de jeugdspelers doen het dusdanig goed dat ze concurrerend kunnen zijn voor die posities. Zijn bepaalde spelers daardoor ontevreden over hun rol en ze kunnen een oplossing vinden, zou het kunnen dat we er naar luisteren.''

Hoe Walemark tegen de situatie aankijkt, is op dit moment niet bekend. De 21-jarige rechtsbuiten zag afgelopen winterstop een verhuurperiode naar Sparta Rotterdam niet zitten en wilde zijn kans grijpen in het eerste team van Feyenoord. Of Walemark mogelijkheden ziet voor speeltijd, gezien de komst van Luka Ivanušec en de kans dat Igor Paixão naar de rechterkant uitwijkt, valt te betwijfelen. De buitenspeler heeft nog een contract tot medio 2026 in De Kuip.

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties