Te Kloese gaat in op transfersom Ivanušec: ''Voor ons een goede deal''

Dennis te Kloese was zondagochtend te gast in het praatprogramma Goedemorgen Eredivisie. De algemeen directeur vertelt onder meer dat hij het enorm naar zijn zin heeft bij Feyenoord en gaat ook in op de komst van Luka Ivanušec. De Kroaat werd na lang onderhandelen met Dinamo Zagreb uiteindelijk laat in de transfermarkt aangetrokken door de Rotterdammers.

"Heel lang zijn we ermee bezig geweest," vertelt Te Kloese. "Hij speelde natuurlijk met Kroatië hier in Nederland tegen Spanje in de Nations League. Dus zijn we ook wezen kijken; daarvoor is de scouting er al mee bezig geweest. Hij kwam op een gegeven moment bij ons op de radar, dus het heeft best wel een tijd geduurd eerlijk gezegd."

"Waardoor kwam het? De club waar hij vandaan kwam, Dinamo, had de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Champions League en hield zich daar echt aan vast met hun beste spelers. Er is ook een speler naar Amsterdam gegaan. Er zijn ook andere spelers daarna vertrokken. Het heeft dus wel een beetje geduld en een lange adem gekost."

Dinamo Zagreb bleef uiteindelijk winnen in de voorrondes van de Champions League. Te Kloese hoopte stiekem op een nederlaag van de Kroatische ploeg. "Dat had ik wel een keertje, en toen scoorde hij een hattrick, dus dat was leuk," lacht Te Kloese. "Dat zag dan niemand, en geen andere clubs gingen opeens naar hem kijken. Dat viel helemaal niet op."

Transfersom
Hans Kraay jr, stipt aan dat Te Kloese een uitspraak heeft gedaan dat Feyenoord niet meer dan acht miljoen euro heeft uitgegeven aan één speler. "Nou, mag ik daar ook geen uitspraken over doen. We hebben in dit geval niet meer betaald dan acht miljoen euro. Hij is voor iets minder gekomen." De totale transfersom kan uiteindelijk nog wel oplopen. "Hij moet dan nog een paar keer zijn veters strikken en doelpunten maken, dan kan het iets vriendelijker worden voor Dinamo.''

''Ik moet eerlijk zeggen dat het voor ons een goede deal is'', vervolgt de algemeen directeur van Feyenoord. ''Buiten het geld: we zijn er gewoon lang mee bezig geweest. Ik denk dat zowel de mensen die daarbij hebben geholpen, zijn eigen management en de speler zelf, gewoon heel correct en goed mee zijn omgegaan, zodat het uiteindelijk goed moest komen. Het is moeilijk in een periode waarin je weet dat er in het voetbal van alles kan gebeuren.''

Te Kloese heeft zich nooit grote zorgen gemaakt, maar weet hoe het soms kan lopen in het voetbal. ''Ik vond het idee dat wij akkoord waren met de speler en de club, en dat je echt moest wachten, was wel een beetje moeilijk. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Hij is international van Kroatië, speelt bij Dinamo, wat een heel serieuze club is, daar zitten veel ogen naar te kijken. Ik denk dat het voor Feyenoord voor die positie ook belangrijk was om iemand te halen.''

Feyenoord heeft er bewust voor gekozen om flink te investeren in de selectie waaronder een goede buitenspeler. ''We hadden een fantastisch jaar met Idrissi. De keuze nu om een speler te kopen in plaats van te huren is ook een beleidsbeslissing. Dat is een stap vooruit en hebben we intern veel over gesproken. Dat vergt een investering, maar het is een stap die Feyenoord ten goede komt. In plaats van huren, kopen we en hopen we daar waarde mee te creëren."

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties