'Sevilla FC en OSC Lille dienen bod in voor Boženík'

'Sevilla FC en OSC Lille dienen bod in voor Boženík'

Róbert Boženík staat in de concrete belangstelling van Sevilla FC en OSC Lille. De oud-spits van Feyenoord kan tijdens de winterse transferperiode een mooie stap maken in zijn carrière. De Rotterdammers beschikken nog een doorverkooppercentage van twintig procent voor de 24-jarige Slowaak die momenteel onder contract staat bij Boavista.

Voor Feyenoord zou een transfer van Boženík financieel gunstig kunnen uitpakken. Volgens journalist Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sports hangt er een prijskaartje van vijf miljoen euro, dat door bonussen nog verder kan oplopen, om de nek van de spits. Boženík heeft een prima ontwikkeling doorgemaakt in Portugal en is bij de nummer negen in de Liga Portugal een vaste waarde geworden. Tijdens de eerste seizoenshelft was Boženík zeven keer trefzeker en gaf hij twee assists in zeventien wedstrijden.

Bozenik maakte in 2020 een transfer van MSK Zilina naar Feyenoord. Over de transfersom deden de Rotterdammers en MSK Zilina geen uitspraken, maar naar verluidt heeft de stadionclub meer dan vier miljoen euro moeten neerleggen. Hij speelde uiteindelijk 28 duels in het shirt van de Rotterdammers, waarin hij drie goals scoorde en één assist gaf. De Slowaak kon echter nooit overtuigen, waardoor hij werd verhuurd aan Fortuna Düsseldorf en Boavista. Laatstgenoemde club nam Boženík uiteindelijk definitief over voor een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Lees meer over
Robert Bozenik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties