Boženík doet Kökcü pijn met winnende doelpunt in extra tijd

Boženík doet Kökcü pijn met winnende doelpunt in extra tijd

Róbert Boženík heeft zijn voeten laten spreken tijdens de eerste competitiewedstrijd van Boavista FC. De 23-jarige Slowaak maakte deze zomer definitief de overstap van Feyenoord naar Portugal en heeft direct grote waarde gehad voor zijn werkgever. De spits was tweemaal trefzeker in de beladen wedstrijd tegen SL Benfica.

Dankzij de twee doelpunten van Boženík wist Boavista met 3-2 te winnen van SL Benfica. Net zoals Feyenoord, begint ook Orkun Kökcü met een valse start aan het nieuwe seizoen. De Portugezen hadden vorige week nog de Supercup gewonnen van FC Porto, maar moesten nu in de extra tijd toegeven aan Boavista FC. Mede door een rode kaart werden er drie kostbare punten verspeeld tijdens de start van het seizoen.

Zowel Orkun Kökcü als Fredrik Aursnes begonnen allebei in de basisopstelling van SL Benfica. De Turkse international was dichtbij zijn eerste doelpunt in de Premier Liga. Ondanks doelpunten van Ángel Di María en Rafa was dit niet genoeg om puntenverlies te voorkomen. In de slotfase moest ook Bruno Lourenço van de thuisploeg het veld verlaten na een rode kaart.

Boženík werd na de wedstrijd uitgeroepen tot Man of the Match. ''Ik ben echt heel blij. We verdienden het vandaag om te winnen en voor ons werd het een happy end. Benfica speelde goed en heeft geweldige spelers, dus daarom was het belangrijk om kalm en gefocust te blijven. Gelukkig konden we nog scoren en winnen.''

Doorverkooppercentage
Net zoals met Kökcü, heeft Feyenoord ook bij Boženík een doorverkooppercentage weten te bedingen tijdens de onderhandelingen. Als de 23-jarige spits in de toekomst wordt verkocht, zal Feyenoord twintig procent van de winst ontvangen. Boavista heeft een bedrag van 2,5 miljoen euro betaald aan de stadionclub om Boženík definitief vast te leggen.

Lees meer over
Orkun Kökcü Robert Bozenik Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties