'Oud-Feyenoorder Van Beek gaat eerste buitenlandse avontuur aan'

'Oud-Feyenoorder Van Beek gaat eerste buitenlandse avontuur aan'

Sven van Beek gaat zijn eerste buitenlandse avontuur aan. De oud-Feyenoorder maakt de overstap naar Al-Shahania FC. De nieuwe trainer van SC Heerenveen, Robin van Persie, raakt hierdoor zijn aanvoerder kwijt, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Van Beek had een contract voor een seizoen bij SC Heerenveen en maakt op 29-jarige leeftijd zijn transfer naar Qatar. Ook ploeggenoot Pelle van Amersfoort vertrekt naar Al-Shahania FC. De Friezen ontvangen voor beide spelers een transferbedrag van 450.000 euro.

Van Beek begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2013 maakte hij zijn debuut in de eerste selectie van de Rotterdammers en wist zich te ontwikkelen tot een gewaardeerde kracht in het elftal. De rechtspoot wist zich in de kijker spelen van diverse Europese clubs. AS Monaco had zelfs acht miljoen euro over voor de centrale verdediger.

Echter speelde Van Beek een matige wedstrijd tegen AZ met Vincent Janssen in de punt van de aanval. AS Monaco zag af van een transfer, waardoor Van Beek in De Kuip bleef. Mede door diverse blessures is hij niet meer uit de verf gekomen. Na 150 wedstrijden vertrok de verdediger naar Willem II om al snel de overstap te maken naar SC Heerenveen.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties