Van Beek over vriendschap met Bijlow: "Soms wel hetzelfde meegemaakt"

Van Beek over vriendschap met Bijlow: "Soms wel hetzelfde meegemaakt"

Sven van Beek speelde in zijn acht jaar in de selectie bij Feyenoord 153 wedstrijden. Momenteel is hij in dienst van SC Heerenveen en staat hij aan de kant met een blessure. In FC Rijnmond vertelt de oud-Feyenoorder over zijn kampioenschap, de vriendschap met Justin Bijlow en over de kwaliteiten van Santiago Gimenez.

''Als het in een volle Kuip met 50 duizend toeschouwers mag gebeuren, denk ik wel dat het mooier is'', begint Van Beek over de aanstaande kampioenswedstrijd van Feyenoord. Zelf zat de verdediger in de selectie toen de Rotterdammers kampioen werden in 2017. ''Op dat moment was ik geblesseerd. Ik heb daar misschien een heel klein aandeel in gehad in de jaren daarvoor. Ik weet gewoon dat als ik die periode fit had geweest, dat ik gewoon had gespeeld. Nu moest ik die periode vanaf de zijkant meemaken, als je mij ook ziet op de Coolsingel was het ook wel emotioneel dat het niet gelukt was zoals ik wilde.''

Kwaliteiten Gimenez
De verdediger van SC Heerenveen ziet dat ook dat Gimenez in de wedstrijd tegen Excelsior weer gebruik maakt van zijn bekende kwaliteiten. ''Hij heeft hele gevaarlijke loopacties en beweegt uit je rug weg. Hij staat vaak in je dode hoek, dus dan weet je niet wanneer hij die loopactie gaat maken. Hij doet het gewoon heel slim. Hij heeft ook een hele goede techniek met zijn voeten en kan iemand uitspelen. Je ziet dat de kwaliteit er vanaf druipt.''

Vrienden met Bijlow
Bijlow hield dit seizoen al veertien keer de nul en maakt ook na zijn blessure weer een goede indruk. Van Beek vertelt dat de twee regelmatig contact hebben. "We zijn goede vrienden buiten het veld. Ik heb hem natuurlijk ook op het trainingsveld gezien, hij pakt ballen op het trainingsveld waarvan ik denk ‘hoe houd je die?’ Hij heeft ook gewoon pech gehad dit seizoen met zijn blessure. Hij was daarvoor, zeker dit seizoen, in goede doen en nu ook weer. We hebben soms wel hetzelfde meegemaakt."

Zeven geblesseerde spelers in het seizoen 2020/21, waaronder Bijlow en Van Beek.
Zeven geblesseerde spelers in het seizoen 2020/21, waaronder Bijlow en Van Beek.

Lees meer over
Sven van Beek Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties