'Newcastle United vraagt 40 miljoen pond voor Minteh'

'Newcastle United vraagt 40 miljoen pond voor Minteh'

Yankuba Minteh gaat zo goed als zeker verkocht worden door Newcastle United. De Engelsen willen de talentvolle buitenspeler het liefst behouden, maar vanwege de FFP-regels in de Premier League moet Newcastle United aankomende zomer verkopen.

Clubs in de Premier League mogen over de laatste drie seizoenen maximaal 105 miljoen pond verlies maken. Aankomende zomer moeten diverse clubs daarom flink verkopen om aan deze regels te voldoen. Newcastle United is hier een van en zet daarom met tegenzin Minteh in de etalage. Dit meldt The Telegraph vrijdagavond.

Newcastle United zet hoog in en aast op een bedrag van veertig miljoen pond, omgerekend een bedrag iets meer dan 47 miljoen euro. Clubs uit Duitsland en Italië zijn bereid om te onderhandelen met Newcastle United, maar hebben een veel lager bedrag in gedachten dan de vraagprijs van de Engelse club.

Wanneer een club niet bereid is om fors te investeren, hoeft Minteh niet te rekenen op een kans bij Newcastle United. De Engelsen spelen geen Europees voetbal, waardoor zijn kans op speeltijd minimaal is. Het is niet duidelijk of Feyenoord nog in beeld is, maar de kans dat de international van Gambia volgend seizoen te bewonderen is in De Kuip is klein.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties