'Komst Sinisterra wordt lastig verhaal: vraagtekens rond verhuurregels'

'Komst Sinisterra wordt lastig verhaal: vraagtekens rond verhuurregels'

Het nieuws dat Luis Sinisterra mogelijk terugkeert naar Feyenoord, is wat voorbarig gebleken. Maandagochtend meldde 1908.nl dat de Rotterdammers in contact stonden met Leeds United over de opties om de aanvaller te huren, maar dat blijkt helemaal niet mogelijk. Dat liet clubwatcher Mikos Gouka weten op Twitter.

Gouka was op de hoogte van de interesse in Sinisterra, maar kreeg zondag vanuit Feyenoord al te horen dat het een lastig verhaal wordt. Leeds United mag volgens de regelgeving maar 7 spelers verhuren. Daar zit de club op dit moment al aan. Dat betekent dat een kooptransfer de enige optie is om Sinisterra terug te halen, maar daarover is de journalist duidelijk: de speler is voor Feyenoord te duur.

1908.nl wist te melden dat alle spelers van Leeds United - dus ook Sinisterra - een afkoopclausule in hun contract hebben staan, die bij de degradatie van afgelopen seizoen in werking is getreden. Volgens het medium onderzoekt Feyenoord nog altijd of een transfer mogelijk is, maar Gouka sluit deze mogelijkheid dus uit.

Wachten op versterkingen
De vraag blijft dus nog even welke versterkingen Feyenoord er nog bij krijgt, al is wel duidelijk dat er nog spelers gaan komen. Luka Ivanusec, die zowel op linksbuiten als op 10 kan spelen, lijkt op dit moment het dichtst bij een transfer naar De Kuip. Tegelijkertijd zou ook oude bekende Oussama Idrissi in beeld zijn voor de linksbuitenpositie, zeker nu Sinisterra hoogstwaarschijnlijk geen optie meer is.

Eerder deze zomer versterkte Feyenoord zich al met Ramiz Zerrouki, Thomas van den Belt, Thomas Beelen, Timon Wellenreuther (was eerder al gehuurd), Calvin Stengs, Yankuba Minteh, Kostas Lamprou, Ayase Ueda en Bart Nieuwkoop. Toch lijkt vooral het middenveld nog een impuls nodig te hebben, na het vertrek van aanvoerder Orkun Kökcü en Sebastian Szymanski. De transfermarkt is nog open tot en met donderdag 31 augustus.

Update 14:23 | Vraagtekens rond verhuurregels
Nog altijd bestaan er veel vraagtekens over de mogelijkheid om Sinisterra van Leeds United te huren. De Engelse club verhuurde vandaag met Jack Harrison de zevende speler van deze window, maar de aanvaller vertrok naar Everton. Omdat het gaat om een transfer binnen Engeland, zou deze echter niet meetellen in de genoemde regels. Toch kreeg Gouka vanuit de club te horen dat deze regelgeving in de weg staat, dus de vraag is of er nog iets anders speelt wat een huurtransfer van Sinisterra in de weg zou staan. Zo niet, dan lijkt Feyenoord alsnog een poging te kunnen wagen.

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties