Driessen: "De komst van Ivanusec wordt nationaal en internationaal cruciaal"

Driessen: "De komst van Ivanusec wordt nationaal en internationaal cruciaal"

In de teleurstellende wedstrijd tegen Fortuna Sittard werd nog maar eens duidelijk hoe hard Feyenoord Luka Ivanusec nodig heeft. Dat is althans de conclusie die Valentijn Driessen trok. In zijn column in De Telegraaf wees hij de nummer 10-positie aan als het grootste pijnpunt bij Feyenoord.

Driessen wees erop dat Feyenoord in 180 officiële minuten - de openingswedstrijd tegen Fortuna Sittard en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV - nog geen doelpunt wist te maken. "Dat doet vermoeden dat de spitspositie onvoldoende bezet is. Maar met een Mexicaans en een Japans international ligt daar het probleem niet. Feyenoord is onderbezet op de positie die de vertrokken Sebastian Szymanski áchter de spits heeft achtergelaten."

"Calvin Stengs heeft de potentie, maar kreeg tegen Fortuna Sittard de voorkeur op de rechtervleugel boven Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh. Quinten Timber moest Szymanski doen vergeten, maar hijzelf en Arne Slot nemen zichzelf in de maling door te denken dat Timber goed genoeg is voor de nummer 10-positie bij Feyenoord. De komst van de Kroatisch aanvaller Luka Ivanusec van Dinamo Zagreb wordt nationaal en internationaal cruciaal."

Ivanusec als nummer 10
Ivanusec speelt zijn wedstrijd bij Dinamo Zagreb tegenwoordig als linksbuiten, maar het lijkt er inderdaad op dat Slot hem graag als 10 zou zien. Eerder deze week benadrukte hij nog dat Feyenoord na het vertrek van Szymanski en ook Ezequiel Bullaude geen echte nummer 10 meer over heeft. Bovendien staat ook Oussama Idrissi opnieuw in de belangstelling van de club waarmee hij vorig seizoen nog kampioen werd, wat er ook op zou duiden dat Ivanusec niet ook voor de linksbuitenpositie wordt gehaald.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties