Ivanušec opgewacht door supporters op luchthaven Schiphol

Ivanušec opgewacht door supporters op luchthaven Schiphol

Luka Ivanušec is vrijdagochtend gearriveerd in Nederland om zijn medische keuring bij Feyenoord te ondergaan. De 24-jarige buitenspeler van Dinamo Zagreb werd door een handjevol supporters opgewacht op Schiphol voor de eerste foto's met de nieuwe aanwinst van Feyenoord. Ivanušec landde rond half elf op de luchthaven en reist direct door naar Rotterdam om de laatste formaliteiten af te ronden.

Ivanušec opgewacht door supporters op luchthaven Schiphol

Wanneer Ivanušec zijn medische keuring met succes doorstaat, zal de linksbuiten een contract voor meerdere seizoenen tekenen. Feyenoord heeft na lang onderhandelen met Dinamo Zagreb een akkoord weten te bereiken over een transfersom van ongeveer 8,5 miljoen euro, die door bonussen nog kan oplopen tot tien miljoen euro. Volgens Kroatische media is daarbij ook een doorverkooppercentage van vijftien procent overeengekomen.

Ivanušec wordt door Feyenoord aangetrokken als nieuwe linksbuiten, hoewel trainer Arne Slot in meerdere interviews ook heeft aangegeven dat de Kroaat door de Rotterdammers wordt beschouwd als een nummer tien. Met de komst van aanvallende middenvelder Ondřej Lingr heeft Slot de komende weken in ieder geval voldoende opties om zijn beste formatie te vinden. Bij Dinamo Zagreb brak Ivanušec pas echt door als linksbuiten, nadat hij minder succesvol was geweest als rechtsbuiten en als nummer tien.

Sinds het begin van het nieuwe jaar heeft hij tien doelpunten weten te maken in vijftien wedstrijden als linksbuiten. Ter vergelijking: tot dat moment had Ivanušec nooit meer dan zeven competitiedoelpunten in een heel seizoen behaald. Dit is tevens de reden waarom de aanvaller nooit eerder serieus in overweging is genomen door clubs in Europa, maar nu wel de aandacht heeft getrokken van scouts. Feyenoord hoopt en heeft er vertrouwen in dat hij zijn progressie in De Kuip zal voortzetten.

Ivanušec opgewacht door supporters op luchthaven Schiphol
Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties