Ivanušec in tranen van het veld tijdens publiekswissel

Ivanušec in tranen van het veld tijdens publiekswissel

Luka Ivanušec vliegt vrijdag zonder kleerscheuren naar Nederland voor zijn medische keuring bij Feyenoord. De 24-jarige buitenspeler heeft tijdens zijn afscheidswedstrijd voor Dinamo Zagreb op het oog geen blessure opgelopen. Ivanušec begon in de basis tijdens de laatste voorronde van de Europa League tegen Sparta Praag en speelde en uitstekende wedstrijd.

Dinamo Zagreb had een moeilijke start tegen Sparta Praag. De Kroaten kwamen zelfs op een achterstand nadat er een ongelukkige handsbal werd gemaakt in het strafschopgebied. In de tweede helft kwam de thuisploeg beter in hun spel en begon ook Ivanušec zijn draai te vinden. De buitenspeler was dreigend en dit resulteerde uiteindelijk in één doelpunt en een assist.

Feyenoord en Dinamo Zagreb hebben de afgelopen maanden intensief onderhandeld over een transfersom. De eerste berichten kwamen half juni naar buiten dat de Rotterdamse club belangstelling heeft voor de buitenspeler. Wanneer Ivanušec vrijdag daadwerkelijk zijn handtekening zet onder een meerjarig contract, heeft het speculeren over zijn toekomst in totaal 65 dagen geduurd.

Beide clubs hebben elkaar uiteindelijk gevonden in een transfersom van rond de acht miljoen euro. Het bedrag kan in de toekomst nog oplopen door bonussen, en daarbij is er ook een doorverkooppercentage bedongen door Dinamo Zagreb. Feyenoord betaalde tot op heden alleen meer voor Ayase Ueda (9 miljoen) en David Hancko (8,3 miljoen). Wanneer bonussen geactiveerd worden, kan Ivanušec uiteindelijk de duurste inkomende transfer voor Feyenoord worden. Al kan de transfersom van Ueda door bonussen ook nog stijgen.

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties