'Feyenoord sleept forse transfersom uit deal met Club America'

'Feyenoord sleept forse transfersom uit deal met Club America'

Javairo Dilrosun gaat ergens in de komende uren zijn contract bij Club America ondertekenen. De 25-jarige aanvaller heeft na anderhalf seizoen zijn laatste minuten in het shirt van Feyenoord gemaakt en gaat nu de stap maken naar Mexico. Daniel Reyes, Correspondent voor TNT Sports en FOX Sports, weet meer te vertellen over het bedrag dat overgemaakt wordt naar Rotterdam.

Volgens Reyes is Dilrosun nu onderweg naar Mexico om de laatste formaliteiten in orde te maken en het contract te ondertekenen. "Het is de grootste club in Mexico, dus dat gaat gek worden voor Dilrosun. Hij gaat natuurlijk in het Aztekenstadion spelen, dus ik denk dat het wel leuk gaat worden voor hem." In de transfer deadline show van FC Afkicken vertelt de journalist ook over het transferbedrag. "Wat ik heb begrepen, is dat Club America zo’n vijf miljoen dollar voor hem zal betalen." Omgerekend is dat dus zo'n 4,6 miljoen euro.

Ook zal Dilrosun in Mexico meer gaan verdienen dan dat hij bij Feyenoord deed. "Ik weet niet precies hoeveel hij gaat ontvangen, maar je kan er heel veel geld verdienen. En daarom hebben wij als Mexicanen niet veel spelers in Europa, ze kunnen gewoon in Mexico blijven om enorm veel geld te verdienen." Neal Petersen, oprichter van het voetbalplatform, gaat ook in op de deal tussen Feyenoord en Club America. "Ik vind het een hele interessante transfer. Hij was namelijk nog niet uitgespeeld in Europa en het huwelijk met Feyenoord was ook niet wat je er vooraf van had verwacht."

Reyes weet ook wel hoe de transfer van Dilrosun tot stand is gekomen. "Dennis te Kloese heeft vele jaren in Mexico gewerkt. Dus zijn netwerk is echt enorm. America is wel een club die dit soort transfers doet. Als er een speler vanuit Europa naar de Mexicaanse competitie komt, is dat echt iets groots. Vooral bij een jongere speler. Ik denk ook, maar dat weet ik niet zeker, dat hij met Santi heeft gesproken."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties