'Feyenoord profiteert van transfer Wouter Burger'

'Feyenoord profiteert van transfer Wouter Burger'

Wouter Burger maakt de overstap van FC Basel naar Stoke City, zo melden Voetbal International en 1908.nl. De Engelsen maken een bedrag van vijf miljoen euro over voor de 22-jarige middenvelder, en Feyenoord profiteert financieel van de deal.

Feyenoord heeft Burger in de zomer van 2021 verkocht aan FC Basel voor een bedrag van 700.000 euro. De Rotterdammers hebben daarbij een doorverkooppercentage van tien procent afgesproken. Met de transfer van Burger naar Stoke City ontvangt Feyenoord nu een bedrag van 430.000 euro. Volgens het weekblad gaat het zelfs om een doorverkooppercentage van twintig procent waardoor de inkomsten nog hoger kunnen uitvallen.

Daarnaast ontvangt Feyenoord ook een solidariteitsbijdrage van 2,25%. Burger was actief in de jeugdopleiding van de Rotterdammers en kan daardoor rekenen op een bedrag van nog eens 112.500 euro. In totaal kan de club uit Rotterdam dus rekenen op een bedrag van 542.500 euro. Wanneer het doorverkooppercentage inderdaad hoger blijkt gaat het om een bedrag van 972.500.

Een maand geleden heeft Stoke City contact opgenomen met FC Basel om de mogelijkheid van een overgang van Burger te bespreken. Inmiddels zijn beide partijen tot een akkoord gekomen, en de voormalige Feyenoord-speler zal binnenkort een contract voor vier seizoenen ondertekenen, met een optie om zijn contract nog een jaar langer te verlengen. Binnenkort zal Burger een medische keuring ondergaan.

Lees meer over
Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties