Burger over vertrekwens: "Ik had het gevoel dat dat tegen mij ging werken"

Burger over vertrekwens: "Ik had het gevoel dat dat tegen mij ging werken"

Wouter Burger speelde dit seizoen bijna alle wedstrijden voor FC Basel. In 2021 maakte hij de overstap van zijn jeugdclub Feyenoord naar de Zwitserse club, waarmee een paar weken terug bijna in de finale van de Conference League stond.

"Zwitserland is qua voetbalklimaat ook echt wel een mooi land", vertelt Burger tegenover VoetbalPrimeur. "De druk is veel minder dan in Nederland en de mensen laten je ook echt in je waarde. In Nederland heeft iedereen heel snel een mening over je en je merkt dat dat gevoel absoluut minder is hier."

In zijn tijd bij Feyenoord had Burger last van een imago dat aan hem kleefde. Als kleine jongen was hij al groot fan van de Rotterdammers en die liefde heeft hij altijd uitgesproken. "Ik had ook een bepaalde vertrekwens, omdat er in Nederland altijd wel een mening is en er ook een bepaald beeld van mij geschetst werd. Ik merkte dat ik daar echt vanaf moest komen, met dat zingen Feyenoord-liedjes, bijvoorbeeld. Ik had het gevoel dat dat tegen mij ging werken, dat het meer ging om de poppenkast eromheen dan om wie ik ben als voetballer."

Burger wilde helemaal opnieuw beginnen om af te komen van zijn stempel als Feyenoord-supporter. Dat is hem gelukt met zijn nieuwe avontuur in Zwitserland, waar hij het goed naar zijn zin heeft. "Het is allemaal ontstaan vanuit mijn enthousiasme en liefde voor de club en ik wil het ook helemaal niet wegzetten als iets negatiefs. Maar in die tijd bij Feyenoord werd het gewoon tijd om mezelf als voetballer op de kaart te zetten en te laten zien dat ik ook goed kan voetballen."

Lees meer over
Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties