'Feyenoord koopt spits Haen van De Graafschap'

'Feyenoord koopt spits Haen van De Graafschap'

Feyenoord heeft Devin Haen aangetrokken. De 20-jarige spits komt over van De Graafschap voor een bedrag van 150.000 euro en wordt direct verhuurd aan FC Dordrecht. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Haen stond bij De Graafschap te boeken als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. De spits maakte op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in het eerste elftal. Daarnaast maakte Haen een uitstekende indruk bij Oranje Onder 18 en 19.

Vanwege blessures stokte de ontwikkeling van Haen bij De Graafschap. De spits verloor zijn basisplaats mede door een gebroken middenvoetsbeentje. Hij keerde afgelopen seizoen terug in de basis, maar verloor de strijd met de ervaren Ralf Seuntjens. Bij FC Dordrecht moet Haen zijn ontwikkeling voortzetten.

Hoog doorverkooppercentage
''De afgelopen twee seizoenen zijn natuurlijk stroef verlopen voor Devin", vertelt technisch directeur Peter Bijvelds van De Graafschap. ''Aangezien hij zijn laatste contractjaar inging moet ik zeggen dat Feyenoord wel veel waardering laat blijken uit de aanbieding. Met daarbij ook nog eens een hoog doorverkooppercentage en een bedrag dat bij redelijk tot goed presteren van Devin al snel erg hoog oploopt.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties