''Dat is voor Feyenoord geen enkele optie''

''Dat is voor Feyenoord geen enkele optie''

Thomas van den Belt en Javairô Dilrosun blijven voorlopig bij Feyenoord. De aanvaller en middenvelder worden in de wandelgangen nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek, maar journalist Martijn Krabbendam vertelt vanuit Marbella dat Feyenoord niet wil meewerken aan een verhuur van beide spelers. De interesse in Dilrosun wordt door de Rotterdammers als niet serieus bestempeld.

''Over Dilrosun gaan verhalen over Lecce, dat speelde een aantal weken geleden'', begint Krabbendam in gesprek met Voetbal International. ''Ze hebben voorzichtig geïnformeerd of hij te huur was, maar dat is voor Feyenoord geen enkele optie. Ze willen hem absoluut niet kwijt. Waarom zouden ze ook als je niet dik in je spelers zit? Hetzelfde geldt voor Thomas van den Belt, daar is ook interesse voor om die te huren, maar Zerrouki is ook weg naar de Africa Cup. Feyenoord kan al zijn spelers goed gebruiken, dus op dit moment staat de club niet te popelen om spelers makkelijk te laten gaan. Lecce speelde een aantal weken geleden; als je dan bij Feyenoord informeert, dan hebben ze daar een aantal woorden voor nodig om te omschrijven: het is niet serieus.''

Hoog niveau in Marbella
Feyenoord heeft een goede trainingsweek achter de rug in Marbella, zo zag Krabbendam van dichtbij. "We mochten bij elke training aanwezig zijn en ik moet zeggen: ik heb veel trainingskampen meegemaakt, maar de manier waarop ze deze week hebben getraind; De scherpte en ook de uitvoering van de trainingen, zelfs Arne Slot gaf toe dat ze van een heel hoog niveau waren. Bij een aantal spelers keert de vorm alweer terug, die tijdens de eerste helft van het seizoen best vaak hadden. Op het einde, in sommige fases van de wedstrijd, was dat wat minder. Maar het aanvangsniveau is direct weer ontzettend hoog en dat geeft Slot genoeg vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen, waar genoeg is om voor te spelen."

Mats Wieffer
De middenvelder van Feyenoord is een van de spelers die een uitstekende indruk weet te maken. ''Hij begon, vond hij zelf vooral, heel matig aan het seizoen. Daarna is het toch vrij snel gegaan met zijn ontwikkeling. Je ziet ook tijdens de trainingen in de partijtjes dat hij altijd de juiste oplossingen weet te vinden. Hij heeft bijna nooit balverlies, en Slot zegt ook dat hij de ontwikkeling van Wieffer hard ziet gaan. Zijn probleem was dat het in de kleine ruimtes wat te snel voor hem ging. Het tempo was te hoog, maar zelfs op dat vlak is hij enorm aan het groeien. Als hij dat nog toevoegt aan zijn spel, dan wordt hij gewoon een complete middenvelder en daar is hij echt naartoe onderweg. Het is niet voor niks dat zijn naam in verband wordt gebracht met een aantal clubs in Europa. Als dat zo doorgaat, denken ze bij Feyenoord ook steeds aan grotere clubs.''

Lees meer over
Javairo Dilrosun Thomas van den Belt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties