"Zo'n speler kan tot grote hoogte stijgen als het publiek achter hem staat"

"Zo'n speler kan tot grote hoogte stijgen als het publiek achter hem staat"

Na vrijwel elke wedstrijd van Feyenoord wordt in de praatprogramma's de vraag gesteld wie de eerste spits zou moeten zijn. Het grote verschil met eerdere weken, is dat Santiago Gimenez concurrent Danilo inmiddels heeft ingehaald in de pikorde. Tegen FC Twente liet hij met onder meer een knappe goal zien waarom.

In FC Rijnmond vergeleek Harry van der Laan de concurrentiestrijd met die tussen Bryan Linssen en Cyriel Dessers vorig jaar. "Dessers moest lang wachten, maar werd in de tweede seizoenshelft de eerste spits. Dat is nu ook aan de gang. Gimenez neemt langzaam het stokje over en begint zijn goaltjes te maken. Hij is publiekslieveling, dat helpt. En ik vind het toch wel fijn om een spits te zien die voornamelijk probeert om goals te maken. De rest moet een beetje in dienst van hem spelen."

Ook de nu clubloze technisch directeur Henk van Stee is onder de indruk van Gimenez. "Voornamelijk van z'n fysieke kwaliteiten. Hij is een aanspeelpunt, er staat ook echt wat in de zestien. Het is ook een beetje persoonlijke voorkeur, want Danilo heeft het ook heel goed gedaan. Maar bij Gimenez heb ik bij elke voorzet het idee: die kan erin."

Het Legioen
"Ik denk dat het bij Gimenez ook heel belangrijk is hoe het Feyenoord-publiek reageert op hem", ging Van Stee verder. "Op dit moment is hij publiekslieveling, dat moet hij ook blijven. Hij zal ook nog heel veel verkeerde dingen doen, maar zo'n speler kan tot een bepaalde hoogte stijgen als het publiek achter hem gaat staan en blijft staan."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties